ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συνήλθε χθες εκτάκτως για σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αποφάσισε τα ακόλουθα:
  1. Το ΔΣ, μετά από παραγωγική συζήτηση, προχώρησε στην σύνταξη πρότασης για τη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης/Δημιουργικής Απασχόλησης/Φροντιστηρίων για μαθητές δημοτικού που σήμερα λειτουργούν παράνομα. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στα σωματεία, τα οποία θα πρέπει να αποστείλουν τις επόμενες ημέρες την άποψή τους στην Ομοσπονδία, το ΔΣ της οποίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένο κείμενο απόφασης που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας (για ενημέρωση των συναδέλφων δημοσιεύουμε επιστολή των Εκπροσώπων των Κοινωνικών Εταίρων στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ για το θέμα των Κέντρων Μελέτης).
  2. Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις της Ομοσπονδίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να συζητηθούν κρίσιμα θέματα που αφορούν την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση και όχι μόνο, είτε δεν υπάρχει απάντηση, είτε οι αρμόδιοι μας παραπέμπουν σε συγκεκριμένο σύμβουλο του Υπουργού. Επειδή, όμως, για τα θέματα αυτά απαιτείται έγκυρη ενημέρωση από πρόσωπο πολιτικής ευθύνης, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με το σύμβουλο του Υπουργού παρά μόνο με θεσμικό εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου (Υπουργό, Υφυπουργό, Γεν. Γραμματέα).
  3. Συζητήθηκε, τέλος, το ζήτημα των εκπαιδευτικών ισότιμων σχολείων (πρόκειται για εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων) που είναι μέλη των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και δεν αναγνωρίζουν ως συνδικαλιστικό τους όργανο την ΟΙΕΛΕ. Το ΔΣ αποφάσισε ότι οι εκπαιδευτικοί των προαναφερθέντων σχολείων δεν θα εκπροσωπούνται πλέον από αιρετούς της Ομοσπονδίας μας για ζητήματα που τους αφορούν, αλλά θα πρέπει να απευθύνονται στους αιρετούς των Ομοσπονδιών που έχουν επιλέξει να συμμετέχουν. Αυτό ισχύει και για τη χορήγηση/ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών, όπου οι εκπαιδευτικοί των προαναφερθέντων σχολείων θα πρέπει να ζητήσουν την αρωγή των συνδικαλιστών των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web