ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦ.ΣΥΝ.: ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙΣΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ;


ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Άρθρο της Διαλεχτής Αγγελή στην Εφ. Συν. «καίει» κυριολεκτικά την ηγεσία του Υπ. Παιδείας και κυρίως τον αρμόδιο για τον ΕΟΠΠΕΠ Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για απίστευτες, «φωτογραφικές» ρυθμίσεις κάποιων, προκειμένου η παρανόμως διορισθείσα Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠκ. Γιαννακοπούλου να παραμείνει στη θέση της.
Για να γίνει κατανοητή στους αναγνώστες η υπόθεση αυτή (ο κλάδος γνωρίζει την κ. Γιαννακοπούλου κυρίως από το αίτημα εισαγγελικής έρευνας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ για την περίεργη αδράνειά της να διερευνήσει τις καταγγελίες μας για τα παράνομα Κέντρα Μελέτης), παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης που περιλαμβάνεται εν μέρει και στο άρθρο.
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ BULLYING ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ
Η δημοσιογράφος αναφέρεται αναλυτικά στο ζήτημα του παράνομου διορισμού της λόγω υπογραφής «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης» από την ίδια πως δεν συντρέχουν στο πρόσωπό της νομικά κωλύματα για την τοποθέτησή της στον Οργανισμό. Για την υποβολή της ψευδούς δήλωσης που αυτομάτως καθιστά το διορισμό της ανυπόστατο και άκυρο, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) έχουν καταθέσει εναντίον της μηνυτήρια αναφορά, καθώς «η μηνυόμενη διέπραξε και διαπράττει εν αυτοφώρω σωρεία αδικημάτων όπως π.χ. αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος, απάτη (με την ψευδή υπεύθυνη δήλωση) και απιστία».
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η νομιμότητα του διορισμού. Η κ. Γιαννακοπούλου από την πρώτη ημέρα που τοποθετήθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου εργασιακό bullying εναντίον στελεχών και εργαζόμενων του Οργανισμού με απειλές για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις και απολύσεις, με ακατονόμαστες ύβρεις, με βλαπτικές μεταβολές όρων εργασίας. Η συμπεριφορά αυτή στελέχους σε δημόσιο οργανισμό που διατείνεται ότι προέρχεται από την Αριστερά δεν απαντάται ούτε στους πιο βάρβαρους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα.
Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΚΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ
Αν και η κ. Γιαννακοπούλου ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου στον ΕΟΠΠΕΠ το Μάιο, κατέθεσε αίτημα απόσπασης από την οργανική της θέση μόλις στις 7 Σεπτεμβρίου (άραγε, κ. Μπαξεβανάκη, ποια θα ήταν η κύρωση που θα επιβάλατε σε εκπαιδευτικό που εγκατέλειπε τη θέση του χωρίς απόσπαση για τέσσερις ολόκληρους μήνες;).
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού απέρριψε το αίτημά της και στις 25/10 η υπηρεσία εξέδωσε, μετά από έγγραφη εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, έγγραφο προς τον ΕΟΠΠΕΠ, με το οποίο η κ. Γιαννακοπούλου καλείται να επιστρέψει άμεσα στη θέση της. Σαν έτοιμος από καιρό όμως ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης εξέδωσε την ίδια ημέρα (!) Υ.Α. με σκανδαλώδη φωτογραφική διάταξη, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται πλέον απόσπαση (!!) για να τοποθετηθεί κάποιος στον ΕΟΠΠΕΠ ως Διευθύνων Σύμβουλος!
Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί όνειδος για το Υπουργείο Παιδείας. Όχι μόνο, διότι κάποιοι κρατούν με το ζόρι στον ΕΟΠΠΕΠ ένα πρόσωπο που η τοποθέτησή της έχει σαφή ζητήματα νομιμότητας. Κυρίως διότι καλύπτουν ένα στέλεχος που, επί των ημερών μιας κυβέρνησης η οποία έχει διακηρυγμένη θέση την προστασία των αδύναμων και του δημόσιου συμφέροντος, επιδίδεται σε τρομοκράτηση των εργαζόμενων και κλείνει προκλητικά τα μάτια σε σοβαρότατες καταγγελίες για παράνομα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της εκπαίδευσης.
ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Όπως δήλωσε στο άρθρο της Εφ. Συν. ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Μ. Κουρουτός, από τη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να καλύπτει την κ. Γιαννακοπούλου, δεν υπάρχει άλλη οδός επίλυσης του ζητήματος, παρά μόνο η δικαστική.
ΥΓ Θα πρέπει εδώ, για να λάβουν γνώση όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, πως η κ. Γιαννακοπούλου πριν από λίγες εβδομάδες στη σελίδα της στο facebook αναδημοσίευσε υβριστικά κείμενα που αναφέρονται στην ΟΙΕΛΕ και την κατηγορούν (προσέξτε το αυτό!) για συνεργασία με τον …Αρβανιτόπουλο και για διαπλοκή με τους εργοδότες! Δεν στεκόμαστε στο αστείο του πράγματος, καθώς ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει την «αγαστή» σχέση της Ομοσπονδίας με τον κ. Αρβανιτόπουλο και τους σχολάρχες.
Αναρωτιόμαστε όμως – και η απορία αυτή απευθύνεται κυρίως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας: Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπει το Υπουργείο στέλεχος του δημοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος σε Οργανισμό, να καθυβρίζει συνδικάτα και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με τέτοιο τρόπο τη στιγμή που θα έπρεπε να τηρεί μια έστω φαινομενική ουδετερότητα; Μήπως αυτή είναι η επίσημη γραμμή του Υπουργείου (ή έστω τμήματός του) για τους εργαζόμενους και αυτούς που τους εκπροσωπούν;Μήπως τελικά ο πραγματικός στόχος είναι να εκδιωχθούν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων και γενικά των φορέων της κοινωνίας από τον ΕΟΠΠΕΠ, όπως ζητούν από το 2012 μετ’ επιτάσεως οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, προκειμένου να δρουν ανεξέλεγκτα;

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web