ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΙΣΟΤΙΜΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;»


Η ΟΙΕΛΕ, πληροφορούμενη δια του τύπου για τις αλλαγές που προετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για το Νέο Λύκειο και επειδή δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, απέστειλε προς τον Υπουργό την ακόλουθη επιστολή με την οποία εκφράζει την απορία της για τη μη πληροφόρησή της και επισημαίνει τον κίνδυνο της απόσπασης της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα.

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας πληροφορείται από σημερινά δημοσιεύματα και από απαντητική επιστολή σας προς την ΟΛΜΕ ότι το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει σειρά προτάσεων για το Λύκειο για εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα, όπως είναι η αξιολόγηση των μαθητών, η οργάνωση των δημιουργικών εργασιών, τα μαθήματα των απολυτήριων εξετάσεων, θέματα ΕΠΑΛ κ.λπ.
Θεωρούμε θετικό ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει επιλέξει να συζητήσει τα ζητήματα αυτά με τους εκπροσώπους των συναδέλφων μας στα δημόσια σχολεία. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ρωτήσουμε, από τη στιγμή που η δική μας Ομοσπονδία δεν έχει απολύτως καμία ενημέρωση και επειδή αποτελεί πάγιο και ισχυρό αίτημα των σχολαρχών η απόσχιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα:
  • Εξακολουθεί για το Υπουργείο Παιδείας να ισχύει η από το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία (ιδίως βλ. Ν. 1566/85) ισοτιμία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων;

  • Οι όποιες αλλαγές προτείνονται, ιδίως αυτές που αφορούν την αξιολόγηση των μαθητών, τα ΕΠΑΛ και το εξεταστικό, θα ισχύσουν ισότιμα και για τα ιδιωτικά λύκεια;
Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας. Η Ομοσπονδία μας σε κάθε περίπτωση, και όπως πάντοτε πράττει όποτε θεσμοθετείται εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, θα δημοσιεύσει δημόσια τις θέσεις και τις προτάσεις της για το Νέο Λύκειο που ήδη βρίσκονται στο στάδιο της ερευνητικής επεξεργασίας σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web