Έκτακτο ΔΣ ΟΙΕΛΕ: Συμμετοχή στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκέμβρη. Στις 15-16/12/2018 το 37o Συνέδριο


Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ στο οποίο συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση κατά την τρέχουσα περίοδο. 
  1. Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία των συνδικάτων στις 14 Δεκέμβρη. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
  2. Το ΔΣ απασχόλησε ιδιαίτερα η προκλητική και προσβλητική απάντηση  του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη σε έγγραφο της Ομοσπονδίας σχετικά με τον ΕΟΠΠΕΠ. Αποφασίστηκε να υπάρξει τις επόμενες ημέρες απάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με επιστολή στον κ. Μπαξεβανάκη.
  3. Αντικείμενο του ΔΣ ήταν, επίσης, η πορεία των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν στην ΟΙΕΛΕ και συγκεκριμένα:
  • Η υπόθεση της προσφυγής του ΣΙΣ κατά της υπουργικής απόφασης Κουράκη συζητήθηκε χθες στο ΣτΕ και αναμένεται η απόφαση.
  • Η εκδίκαση της μήνυσης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εναντίον της ΟΙΕΛΕ, με κατηγορία την διατάραξη οικιακής ειρήνης (από ανθρώπους που κρατούσαν ένα πανό στο …απέναντι πεζοδρόμιο!).Αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 4/5/2018.
  • Η εκδίκαση της αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των συνηγόρωντων μηνυτών μας και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 15/2/2018. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση με την οποία η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ζητά 200.000  ευρώ (!) από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., επειδή τόλμησαν να καταδείξουν ότι η υπεράσπιση των κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμού τους στο δημόσιο αποτελεί απαράδεκτη συνδικαλιστική πρακτική.
  • Η εκδίκαση της αγωγής που έχει κατατεθεί από τα εκπαιδευτήρια «ΚΟΡΑΗΣ» και η οποία απευθύνεται και στα 15 μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
  • Τέλος, η αθώωση της Ομοσπονδίας σε μήνυση του πρώην Διευθυντή ΔΕ Κορίνθου
  1. Έγινε ακόμη συζήτηση σχετικά με τις ενημερωτικές επισκέψεις κλιμακίων του ΣΙΕΛ σε ιδιωτικά σχολεία τις τελευταίες ημέρες, καθώς και ενημέρωση για το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα ακολουθήσουν. Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί ενημέρωση στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, και στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων, ενώ θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce), τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», και τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων». Σε όλες τις επισκέψεις υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από την πλευρά των συναδέλφων, καθώς ενημερώνονται συνολικά για τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για τα θέματα των προαιρετικών δράσεων και των διοριστηρίων τους, αλλά συγχρόνως ενημερώνουν και τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ για πιθανά προβλήματα οικονομικής ή εργασιακής φύσεως, όπως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές που παρατηρούνται σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία.
  2. Σημαντικό αντικείμενο των ενημερωτικών επισκέψεων είναι, επίσης, και το Ερωτηματολόγιο της ΟΙΕΛΕ για το Νέο Λύκειο (δες εδώ το ερωτηματολόγιο), το οποίο είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί από τον μέγιστο αριθμό συναδέλφων. Μέχρι στιγμής έχουν συμπληρωθεί ηλεκτρονικά περίπου 200 ερωτηματολόγια.
  3. Το ΔΣ συζήτησε αποφάσισε επίσης την προκήρυξη του 37ου Συνεδρίου της  ΟΙΕΛΕ για τις 15 – 16 Δεκεμβρίου 2018 και τονίστηκε η ανάγκη να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι διαδικασίες αρχαιρεσιών σε όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας. Επισημάνθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα τα σωματεία-μέλη της ΟΙΕΛΕ να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του έτους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web