ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΜΗΝΩΝ! – ΟΞΥΤΑΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Η ΟΙΕΛΕ γίνεται αυτές τις ημέρες αποδέκτης σωρείας καταγγελιών από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που ειδοποιούνται ότι πρόκειται να …απολυθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν κι έχουν κανονικό διοριστήριο! Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα οξύ στους αναπληρωτές ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που αναπληρώνουν συναδέλφους μας σε άδεια μητρότητας, ή εκπαιδευτική άδεια. Πολλοί αναπληρωτές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ενημερώνονται από ιδιοκτήτες ότι απολύονται με τη λήξη των μαθημάτων (μέσα Ιουνίου), αν και τα διοριστήριά τους αναφέρουν με σαφήνεια ότι η σύμβασή τους λήγει με την επιστροφή του ευρισκόμενου σε άδεια εκπαιδευτικού.
Οι περιπτώσεις αυτές καταδεικνύουν το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορά στην καταστρατήγηση των διοριστηρίωνιδιωτικών εκπαιδευτικών που, αν κι έχουν διοριστήριο ορισμένου, ή σε κάποιες περιπτώσεις και αορίστου χρόνου, ορισμένοι σχολάρχες καταθέτουν διαφορετική σύμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ΟΑΕΔ, βάσει της οποίας η εργασιακή σχέση είναι ολιγόμηνη. Οι ιδιοκτήτες αυτοί, αν και υπάρχει σαφώς προσιορισμένη χρονικά σύμβαση (διοριστήριο) του Υπουργείου, την καταγγέλλουν τον Ιούνιο στον ΟΑΕΔ. Ο λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή αποδοχών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, το Υπουργείο Παιδείας με μια σημαντική παρέμβαση του Υπουργού κ. Γαβρόγλου έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας να υπάρξει τεχνικά συγχρονισμός των στοιχείων πιθανότατα σε μια κοινή πλατφόρμα, για να αποφεύγονται οι παράνομες μεθοδεύσεις που συσσωρεύουν «μαύρο» χρήμα στα ταμεία των σχολαρχών.
Ζητούμε από τους συναδέλφους είτε είναι αναπληρωτές ιδιωτικών εκπαιδευτικών, είτε έχουν διοριστήριο διετίας/αορίστου χρόνου και τους ανακοινώνεται η «απόλυσή» τους με τη λήξη των μαθημάτων, ή στο τέλος Ιουνίου να ενημερώνουν άμεσα την Ομοσπονδία για την απολύτως παράνομη αυτή ενέργεια των ιδιοκτητών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web