ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: «ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;»


Το τελευταίο διάστημα η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ έχουν αναδείξει σημαντικά ζητήματα παρανομιών στα ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα να υπάρξουν παρεμβάσεις των αρχών της πολιτείας. 
Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός υποθέσεων, μετά από καταγγελίες, έχει πάρει το δρόμο της διερεύνησης, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες σε περιβάλλον οξύτατης ανομίας.
Η Ομοσπονδία μας έλαβε το ακόλουθο μήνυμα από συνάδελφο εκπαιδευτικό:
Πόσοι έλεγχοι έγιναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα ιδιωτικά σχολεία και πόσοι συνάδελφοι, οι οποίοι δουλεύουν κανονικά ως εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν δεκάμηνη σύμβαση ως υπάλληλοι γραφείου, βοηθητικού προσωπικού–ανάμεσα τους κι εγώ– βοηθήθηκαν;
 Η αγανάκτηση του/της συναδέλφου είναι εύλογη και αιτιολογημένη. Είναι γεγονός πως, παρά τις συνεχείς καταγγελίες, υπάρχει αριθμός Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που δεν ασκούν τον προβλεπόμενο εποπτικό τους ρόλο, με αποτέλεσμα να οξύνεται η ανομία και να παρατηρούνται τέτοιες απαράδεκτες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που απασχολούνται παράνομα ως διοικητικοί υπάλληλοι με ολιγόμηνες συμβάσεις, με αποτέλεσμα όχι μόνο την οικονομική βλάβη, αλλά και την μη καταγραφή προϋπηρεσίας.
Αντιθέτως, το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ έχουν αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της εκτεταμένης παρανομίας στα ιδιωτικά σχολεία. Ένα μήνα πριν το Υπουργείο Εργασίας με την υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα κ. Κορφιάτη εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία τερματίζεται το όνειδος των απολύσεων πίσω από την πλάτη των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την αφορμή αυτής της εγκυκλίου, το ΣΕΠΕ απέστειλε σαφείς οδηγίες στα τοπικά ΤΕΕΣ για σαρωτικούς ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωση
Σε κάθε περίπτωση, η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ έχουν ζητήσει από όλους τους συναδέλφους να προχωρούν σε καταγγελίες για τέτοια περιστατικά (έστω και ανώνυμες καταλαβαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νόμιμης παρέμβασης της Ομοσπονδίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web