Εξώδικο απέστειλαν εκπαιδευτικοί στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών : Οι υπεύθυνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία (τουλάχιστον) της αντιποίησης αρχής - Σοβαρές ευθύνες της οικείας Διεύθυνσης


Σε εξώδικη διαδικασία προχώρησαν χθες εκπαιδευτικοί γνωστού εκπαιδευτηρίου των βορείων προαστίων για τις αλλαγές των συμβάσεών τους και τις καταγγελίες σύμβασής τους που υπογράφονται παρανόμως από αναρμόδια πρόσωπα!
Πριν από λίγες ημέρες η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν σε σχολείο – και μάλιστα μη κερδοσκοπικό – των βορείων προαστίων, όπου οι συμβάσεις συναδέλφων έχουν αλλάξει μορφή και έχουν καταγγελθεί με την υπογραφή προσώπου που δεν αποτελεί νόμιμο εκπρόσωπο του σχολείου! Πρόκειται για την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ένα ιστορικό σχολείο, όπου εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον από το 2011) συμβαίνουν πράγματα που δεν απαντώνται ούτε στα χειρότερα ιδιωτικά σχολεία. Πρόσωπα, χωρίς να έχουν οριστεί με τη νόμιμη διαδικασία (έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας και δημοσίευση του ονόματός τους σε ΦΕΚ), αναλαμβάνουν το ρόλο του νόμιμου εκπροσώπου. Όπως είχαμε αναφέρει, με υπογραφές τέτοιων προσώπων πολλές από τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών μετετράπησαν παρανόμως από αορίστου σε ορισμένου χρόνου, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση καταγγέλθηκε σύμβαση εκπαιδευτικού αορίστου χρόνου πριν την 31/8!
Στο εν λόγω εκπαιδευτήριο λάμβανε χώρα μέχρι και πέρυσι εργασιακή εκμετάλλευση συναδέλφων. Οι απογευματινές δράσεις δεν είχαν δηλωθεί και λειτουργούσαν  παράνομα ως «εσωτερικά φροντιστήρια» (πρόκειται για παρεκκλίσεις που οι επιτήδειοι βάφτιζαν μ’ αυτόν τον τρόπο), προκειμένου να μην δηλώνουν τους εκπαιδευτικούς και να τους απασχολούν με ανασφαλές εργασιακό καθεστώς! Στη συνέχεια, με την ψήφιση του Ν. 4415/2016 δήθεν τους «νομιμοποίησαν», μετατρέποντας τις συμβάσεις τους από αορίστου χρόνου σε συμβάσεις διετίας (!) και τώρα, με το πέρας της διετίας αυτής, τους απολύουν ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικοί και με 20 χρόνια προϋπηρεσίας! Κι όλες αυτές οι απίστευτες παρανομίες γίνονταν με υπογραφές ανθρώπων που είχαν οριστεί ως επί το πλείστον παράνομα!
Πλέον, οι αρμόδιοι του σχολείου, αλλά και οι υπογράφοντες τις συμβάσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες, όπως αυτή της αντιποίησης αρχής.
ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Την πολυετή αυτή παρανομία του σχολείου δείχνουν να καλύπτουν (είτε από άγνοια, είτε εσκεμμένα) ορισμένοι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνση ΔΕ Β’ Αθήνας. Προ ημερών η ΟΙΕΛΕ απέστειλε ερώτημα προς τη Διεύθυνση περί του νόμιμου εκπροσώπου του σχολείου και η απάντηση ήταν προκλητική. Μας ανέφεραν ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος ορίστηκε με απόφαση του σχολείου και την έγκριση της Διεύθυνσης, χωρίς να έχει ελεγχθεί από το Υπουργείο και να δημοσιευτεί η απόφαση του Υπουργού σε ΦΕΚ όπως σαφώς αναφέρει ο Ν. 4093/2012! Είναι φανερό πως με την απάντηση της Διεύθυνσης επιχειρείται να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.Η ΟΙΕΛΕ μαζί με τους εκπαιδευτικούς ζητούν από το Διευθυντή Εκπαίδευσης να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εναντίον αυτών που από «άγνοια» ή «αμέλεια» κάλυπταν τις παρανομίες αυτές. Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί, όπως δήλωσαν, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον των υπευθύνων του σχολείου και της Διεύθυνσης.
Η ΟΙΕΛΕ  απέστειλε χθες επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για το ζήτημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web