ΕΚΤΑΚΤΟ –ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΕΤΙΑΣ! Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΛΗΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ, ΑΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ


Σημερινή εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας την οποία υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Π. Κορφιάτης τερματίζει οριστικά τη στάση ορισμένων, ευτυχώς λίγων, ιδιωτικών σχολείων που επέμεναν να μην καταβάλουν τις αποζημιώσεις απόλυσης σε εκπαιδευτικούς των οποίων κατήγγειλαν τις συμβάσεις διετίας.

Με την εγκύκλιο καταρρίπτεται πλήρως το επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς, σύμφωνα με το οποίο η διετία είναι σύμβαση ορισμένου χρόνου, επομένως απλώς λήγει και δεν απαιτείται η καταβολή αποζημίωσης. Στο κείμενο αναφέρεται ρητά πως η σύμβαση διετίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι «ιδιότυπη», καθώς δεν λήγει αυτομάτως, αλλά πρέπει να καταγγελθεί, σε διαφορετική περίπτωση μετατρέπεται σε αρίστου χρόνου. Επομένως απαιτείται η καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης.

Η εγκύκλιος εφιστά την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ να ελέγχουν τη νομιμότητα, να εξετάζουν όλες τις καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών για ζητήματα αποζημιώσεων, ή αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες.

Οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ιδίως δε ο Υφυπουργός κ. Ν. Ηλιόπουλος και ο Ειδ. Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Κορφιάτης, έχουν συμβάλει με το έργο τους στον περιορισμό της παρανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και στην προστασία θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web