ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ»… – ΘΥΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


Μια ακόμη απόδειξη ότι τμήμα των ιδιοκτητών (ή των νόμιμων υπευθύνων, αν πρόκειται για μη κερδοσκοπικά σχολεία…) υποκρίνονται και παραπλανούν την κοινή γνώμη όταν, πολιτικολογώντας, υπεραμύνονται δήθεν της αριστείας και της ποιότητας στην εκπαίδευση.
Μετά την αδιανόητη ενέργεια του ΣΙΣ να αποστείλει εξώδικο τρομοκράτησης των Διευθυντών Εκπαίδευσης, προκειμένου οι τελευταίοι να μην εφαρμόσουν τη νομοθεσία για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης με στοιχειώδη κριτήρια ποιότητας, πληροφορούμαστε σήμερα από συναδέλφους ότι σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία σχηματίζονται τμήματα με αριθμό μαθητών άνω του νόμιμα επιτρεπόμενου (25+10%). Στόχος, φυσικά, η πτώση του εργασιακού κόστους, και (σε κάποιες περιπτώσεις) η απόλυση εκπαιδευτικών μέσω του τεχνητού μηδενισμού του ωραρίου τους.
Από την πρακτική αυτή σαφώς πλήττονται οι μαθητές, καθώς η δουλειά των συναδέλφων στα πολυπληθή τμήματα γίνεται πολύ πιο δυσχερής και μοιραία τούτο βαίνει εις βάρος της  ποιότητας των προσφερόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Όπως προείπαμε, πλήττονται επίσης τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων με μια τουλάχιστον καταγεγραμμένη περίπτωση σχολείου που, προκειμένου να «ξεφορτωθεί» τον «ενοχλητικό» συνδικαλιστή της Ομοσπονδίας (ρεμπεσκέ θα τον αποκαλούσαν κάποιοι του ΣΙΣ), δήλωσε τμήματα με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, προκειμένου να τα μειώσει και να «μηδενιστεί» το ωράριο του συναδέλφου. Ήδη η Ομοσπονδία έχει καταγγείλει το γεγονός και θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web