ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΑΓΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μαίνεται η ανομία στα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλίας, όπου οι εκπαιδευτικοί βιώνουν μια εργασιακή κόλαση με υποχρεωτικές, απλήρωτες υπερωρίες, συνοδείες σχολικών λεωφορείων κ.λπ. ενώ οι απογευματινές δράσεις δεν δηλώνονται, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.
 Η ΟΙΕΛΕ, ανταποκρινόμενη στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των συναδέλφων που προσπαθούν να βρουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας να εργαστούν με στοιχειώδεις όρους αξιοπρέπειας, προέβη σε καταγγελίες προς τα θεσμικά όργανα των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας στην περιοχή. Ενώ οι παρεμβάσεις των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ ήταν άμεσες, δυστυχώς ακόμη αναμένουμε ανάλογες ενέργειες διακρίβωσης διαπιστωμένων παρανομιών και έναρξης της πειθαρχικής διερεύνησης εναντίον όσων παραβιάζουν τον νόμο.
 Το πλέον ανησυχητικό, όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι είναι ότι διακινούνται τις τελευταίες ημέρες προς υπογραφή από τους εκπαιδευτικούς παρασυμβάσεις με περίεργους όρους που καταστρατηγούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την εκπαίδευση και αναφέρονται στην εργατική νομοθεσία, εκφράζοντας τους μύχιους πόθους συγκεκριμένης μερίδας ιδιοκτητών που επιχειρούν λυσσαλέα να μεταφερθεί η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας! Υπενθυμίζουμε σε κάθε συνάδελφο να μην υπογράφει καμία σύμβαση που του χορηγείται από το σχολείο καθώς το μόνο νόμιμο έγγραφο που έχει ισχύ για τις εργασιακές σχέσεις μας είναι το διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας.
 Δείτε εδώ αντίγραφο παρασύμβασης που δόθηκε σε συνάδελφο ιδιωτικού σχολείου της Θεσσαλίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web