Όχι κάμερες στα σχολεία


Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει την ηλεκτρονική καταγραφή και αναμετάδοση της μαθησιακής διαδικασίας μέσα στην τάξη.

Δεν πρόκειται για αίτημα συντεχνιακό. Είναι αίτημα που άπτεται θεμελιωδών ατομικών-κοινωνικών δικαιωμάτων, που σχετίζεται με τη λειτουργία της δημοκρατίας και την κατοχύρωση των συνταγματικών ελευθεριών.

Επί δύο μήνες οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εργαστήκαμε άοκνα, παρέχοντας εξ αποστάσεως υπηρεσίες για να κρατηθούν όρθια τα σχολεία, για να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς ακαδημαϊκή, συναισθηματική και ψυχολογική κάλυψη και υποστήριξη. Μείναμε πιστοί στον παιδαγωγικό μας ρόλο που η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, με την τύπου Big Brother παρακολούθηση των μαθημάτων, καταργεί. Γιατί καταργεί τον ευαίσθητο και αναντικατάστατο πυρήνα της παιδαγωγικής διαδικασίας: την ιδιωτικότητα της σχέσης μαθητή-δασκάλου· το πεδίο ασφάλειας και ελευθερίας, κατανόησης και γνώσης, που επιτρέπει «σε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν», χωρίς φόβο, χωρίς υστεροβουλία, με αγάπη και υποστήριξη.

Για τους λόγους αυτούς, σύσσωμος ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λέει δυνατά ΟΧΙ:

·         ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

·         ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

·         ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ

·         ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

·         ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΣ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ REALITY SHOW

Τέλος, στέλνουμε ένα μήνυμα σε όσους επιχειρούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία εις βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων ανατρέποντας τα όσα ο νόμος ορίζει για τα ωράρια εργασίας των εκπαιδευτικών και τις ώρες και αμοιβές υπερωριακής απασχόλησης: για κάθε καταγγελία ιδιωτικού εκπαιδευτικού σχετικά με την παραβίαση των όρων εργασίας του θα υπάρχει άμεση συνδικαλιστική και νομική απάντηση από τον ΣΙΕΛΒΕ και την ΟΙΕΛΕ.

Καλούμε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13-5, 13:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, μαζί με τους συναδέλφους μας του δημοσίου τομέα (ΟΛΜΕ ΔΟΕ).


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web