ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα αποφάσισε να κατατεθεί αναφορά της Ομοσπονδίας στην  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με στόχο η Αρχή να παρέμβει άμεσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα και για ενδεχόμενη τέλεση σοβαρότατων αδικημάτων εκ μέρους ιδιωτικών σχολείων που προβαίνουν στην απευθείας μετάδοση μαθημάτων από την τάξη.

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ καλεί εκ νέου τους συναδέλφους στο αυριανό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών στα Προπύλαια στις 13:00 (Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου) για την απόσυρση της περιβόητης τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζει, δε, ότι κανείς συνάδελφος δεν θα πρέπει να αποδεχθεί  την παράνομη λειτουργία καμερών/μικροφώνων και την απευθείας μετάδοση μαθημάτων  από την τάξη.

Τέλος, η Ομοσπονδία εκφράζει για μια ακόμη φορά τη θέση της για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και την αναγκαιότητα συμπόρευσης και συνεχούς διαλόγου με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web