ΣΙΕΛΒΕ: «Οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων ζητούν ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία»


Ο ΣΙΕΛΒΕ (ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδος) με επιστολή του προς την ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν μαθητές ιδιωτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές ζητούν, κυρίως για ηθικούς και όχι οικονομικούς λόγους, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στα διδακτικά βιβλία, όπως ακριβώς ισχύει και για τους συμμαθητές τους της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΙΕΛΒΕ προς την ΟΙΕΛΕ:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πλήθος φθάνουν στον ΣΙΕΛΒΕ επιστολές και μηνύματα μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία οι οποίοι για μια ακόμη φορά διατυπώνουν το δίκαιο αίτημά τους για δωρεάν διανομή των σχολικών βιβλίων και σε αυτούς. Όπως εδώ και καιρό η Ομοσπονδία μας έχει αναδείξει, το «προφίλ» των οικογενειών που σε μεγάλο βαθμό στέλνουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο τοποθετείται στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και, πραγματικά, πολλές από αυτές υφίστανται στερήσεις για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αποτελεί λοιπόν, το αίτημα των παιδιών όχι μόνο ζήτημα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των μαθητών από πλευράς της Πολιτείας, αλλά και σοβαρό θέμα οικονομικής φύσης.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα μία από αυτές τις επιστολές που έχουμε λάβει και απευθύνεται από τους μαθητές προς την Υπουργό Παιδείας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

   Ο Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας

Σελέκος Δημήτρης                      Παλαντζιάν Ελένη

Διαβάστε εδώ μία από τις επιστολές των μαθητών που έχει σταλεί στην Υπουργό Παιδείας

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web