Η ΟΙΕΛΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 4/2, στα Προπύλαια. Λέμε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο της αστυνομοκρατίας και της Παιδείας για τους ολίγους

 


Η ΟΙΕΛΕ καλεί κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό, κάθε μαθητή, φοιτητή, κάθε πολίτη, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 4/2, στα Προπύλαια ενάντια στο τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας που μετατρέπει το χώρο της Παιδείας σε αστυνομοκρατούμενο οίκο εμπορίου. Κηρύττει, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων, στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Μετά την ισοτίμηση των τίτλων των Κολλεγίων με αυτούς των δημόσιων πανεπιστημίων, μετά το δώρο Κεραμέως στους σχολάρχες, η κυβέρνηση αποκαλύπτει τις προθέσεις της για μια ανώτατη εκπαίδευση ολίγων με το χειρουργικό αποκλεισμό 20 και πλέον χιλιάδων νέων από την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, γεγονός πρωτοφανές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επιλέγει να περάσει τις δραματικές αυτές αλλαγές εν μέσω πανδημίας, όταν η κοινωνία δυσκολεύεται να αντιδράσει. Δεν ξεχνά η ΝΔ ότι αντίστοιχος νόμος της το 1990-91, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με Υπουργό τον περιβόητο Κοντογιαννόπουλο, έμεινε στα χαρτιά μετά από το γιγάντιο κίνημα μαθητών-φοιτητών-πολιτών που γέννησαν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της τότε κυβέρνησης. Αυτό φοβούνται και τώρα, το τσουνάμι των αντιδράσεων των πολιτών που θα βγουν από το λήθαργο του φόβου και θα αντιδράσουν στο σχέδιο εκποίησης των δημόσιων αγαθών και της μετατροπής της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη εκατομμυρίων ημιμαθών και εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Δεν θα περάσει ούτε αυτή τη φορά. Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web