Σε κλίμα ενότητας και συγκίνησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του ΣΙΕΛΒΕ τίμησαν την Μνήμη του Μιχάλη Κουρουτού στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου

Εχθές το βράδυ δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γέμισαν την Αίθουσα Βεργίνα του Ξενοδοχείου Capsis για την εκδήλωση μνήμης για το Μιχάλη Κουρουτό που συνδιοργάνωσαν ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ.


Όλες οι γενιές ιδιωτικών εκπαιδευτικών ήταν εκεί. Συνάδελφοι από την εποχή του Αποστόλη Ανδρέου που διατέλεσε για λίγο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι νεότερους εκπαιδευτικούς που τον έμαθαν στη δύσκολη τελευταία διετία μέσω τηλεδιασκέψεων. Ήρθαν για να τιμήσουν τον μεγάλο απόντα που όμως ήταν παρών. Τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που επηρέασε καταλυτικά το χώρο της Παιδείας στην Ελλάδα, που προώθησε το μοντέλο του ακομμάτιστου, επιστημονικού συνδικαλισμού ως την μοναδική βιώσιμη πρόταση για το εργατικό κίνημα του μέλλοντος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ Δημήτρη Σελέκο, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου και τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις σε σχολεία της Χαλιδικής και της Λάρισας, όπου καταδείχθηκε ότι η απουσία της κρατικής εποπτείας δεν είναι τυχαία, αλλά λειτουργεί προς όφελος των εργοδοτών. Κάλεσε τους συναδέλφους στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στη ΔΕΘ και τόνισε την αναγκαιότητα ο Σύλλογος να συνεχίσει δυναμικά και με ενότητα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος που παρουσίασε τους στόχους της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα. Τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το επιστημονικό-ερευνητικό προφίλ της ΟΙΕΛΕ, ζητώντας τη συνδρομή όλων των συναδέλφων για να αναπτυχθεί η εξωστρέφεια του κλάδου και να προβληθεί η ποιοτική δουλειά που οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί παρέχουν. Ενημέρωσε τους παριστάμενους για την κατάθεση υπομνήματος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις που υποκρύπτουν διάκριση.  Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι με ενότητα και συντονισμένη δουλειά, ο κλάδος θα πετύχει τους στόχους του και θα αποκαταστήσει την αυτονομία και την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού λειτουργού.

Αμέσως μετά, προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τη συνδικαλιστική πορεία και δράση του Μιχάλη Κουρουτού. Κατόπιν, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο και μοιράστηκαν τις προσωπικές τους μνήμες από την συνάντησή τους με τον Μ. Κουρουτό με την συγκίνηση  να κορυφώνεται όταν ο συν. Σταύρος Βουρβαχάκης, μαθηματικός και μουσικός της κρητικής παράδοσης, είπε σαν μαντινάδα «Ήταν ελεύθερος, ήτανε τίμιος, ήτανε δίκαιος, ήταν άνθρωπος».

 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web