Παράδειγμα προς μίμηση: 4 ιδιωτικά σχολεία στηρίζουν οικονομικά εκπαιδευτικούς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN

 Η Ομοσπονδία μας με χαρά ανακοινώνει την αξιέπαινη πρωτοβουλία 4 ιδιωτικών σχολείων –μέχρι τώρα– που, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της εποχής, συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εκλαΐκευσης «CERN 2023».



Όπως έχει ενημερώσει επανειλημμένα η Ομοσπονδία μας, το κόστος συμμετοχής των 40 εκπαιδευτικών καλύπτεται μερικώς από το ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχοι ορισμένων συναδέλφων που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό. Έτσι απευθύνθηκαν στα σχολεία τους, προκειμένου να συμβάλουν οικονομικά την προσπάθεια επιμόρφωσης. 4 ήδη από τα σχολεία αυτά αναγνώρισαν έμπρακτα την ανάγκη «επένδυσης» στην διαχρονική διεύρυνση των εμπειριών και των γνώσεων των εκπαιδευτικών τους. Άλλωστε από την αρχή η Επιστημονική Επιτροπή είχε θέσει ως σοβαρή παράμετρο επιλογής την πρόταση κάθε συναδέλφου την αξιοποίηση των γνώσεων που θα αποκομίσουν από το πρόγραμμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα εκπαιδευτήρια αυτά συνειδητοποίησαν την σημαντική προστιθέμενη αξία που θα προκύψει για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που επελέγησαν, για τους μαθητές τους αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και αποφάσισαν να συμμετέχουν οικονομικά στα έξοδα που προκύπτουν.

Η ΟΙΕΛΕ αισθάνεται την υποχρέωση να τα αναφέρει, θεωρώντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να παραμένουν στην αφάνεια αλλά οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε και να τις επικροτούμε.

Τα σχολεία αυτά είναι:

Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτήρια «Βασιλειάδη» Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων»

Ιδιωτικό ΕΠΑΛ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Αυτονόητο είναι ότι θα αναφέρουμε και τα υπόλοιπα σχολεία που θα συνδράμουν την κοινή μας προσπάθεια.

Να θυμίσουμε εδώ πως πέρσι 14 ιδιωτικά σχολεία (από τα 16 που εκπροσωπήθηκαν στο πρόγραμμα με τους εκπαιδευτικούς τους) συμμετείχαν οικονομικά στο Πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN.

 Εκ μέρους των συναδέλφων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αλλά και εκ μέρους του συνόλου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ εκφράζει θερμές ευχαριστίες. Προσβλέπουμε και στο μέλλον σε συνέργειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν στην επιμόρφωση, στην κατάρτιση και στην εν γένει ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, αλλά και στην επένδυση στην καινοτομία στην εκπαίδευση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web