ΑΚΡΑΙΟΣ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ: ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ….


Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας  για επιτροπές δημόσιου ελέγχου σε ενδοσχολικές εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων, ο ΣΙΕΙΕ απέστειλε φαιδρή ανακοίνωση στον τύπο, στην οποία μεταξύ άλλων επικαλείται την «κατάφορη και βάναυση απαξίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και του κύρους τους».
Αλήθεια, τώρα θυμήθηκαν το κύρος μας οι αγαπητοί «συνάδελφοι» του ΣΙΕΙΕ; Όταν έδιναν τη μάχη για να μεταφερθεί η εποπτεία μας στο Υπουργείο Εργασίας, πού κρύβονταν οι ευαισθησίες τους; Όταν προσέφευγαν στην τρόικα για να ισοπεδωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν το σκέπτονταν; Όταν την τελευταία πενταετία με τις νομοθετικές αλλαγές που επεδίωξαν από τις φιλικά προσκείμενες σ’ αυτούς κυβερνήσεις έμειναν στο δρόμο πάνω από 500 εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι με οικογένειες και μικρά παιδιά, δεν έκριναν ότι αυτοί απαξιώνονται «κατάφορα και βάναυσα»;
Ο φαρισαϊσμός της ακραίας, ολιγομελούς ομάδας που ηγείται των πλέον προνομιούχων εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στη χώρα δεν συγκινεί κανέναν. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους προκαλούν γέλιο, αλά και οργή στην κοινωνία που γνωρίζει ποιοι είναι και πώς έχουν πολιτευτεί το τελευταίο διάστημα.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απαιτούν το αυτονόητο: την επιστροφή τους στον φυσικό τους χώρο, το Υπουργείο Παιδείας. Είναι η μόνη λογική, εκπαιδευτικά συνετή και κοινωνικά δίκαιη άρση του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν τα πράγματα οι νεοφιλελεύθεροι ηγήτορες του ΣΙΕΙΕ. Όποιος σπέρνει καταιγίδες θερίζει θύελλες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web