ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Η Ομοσπονδία δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για το ζήτημα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση των αναπληρωτών που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία σε ό, τι αφορά τη μισθολογική τους εξέλιξη. Το πρόβλημα έχει προκύψει από τη μη συμπερίληψη της προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 4354/2015 (άρθρο 7).
Η Ομοσπονδία έχει αναλυτικά παρουσιάσει μέσω υπομνημάτων το ζήτημα στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και έχει επισημαίνει το σοβαρότατο πρόβλημα που προκύπτει από την αναντιστοιχία της πολυετούς προϋπηρεσίας ενός εκπαιδευτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση με τη τοποθέτησή του στο χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο.
Η ΟΙΕΛΕ έχει θέσει το ζήτημα αυτό ως βασική της προτεραιότητα στην επιστολή-πρόσκληση σε διάλογο που απέστειλε πρόσφατα στο νέο Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση να παρακολουθούν την ιστοσελίδα, καθώς θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε την έκπληξή μας  και να εκφράσουμε τη λύπη μας για κάποια αρνητικά σχόλια που ορισμένοι συνάδελφοι αναπληρωτές προερχόμενοι από την ιδιωτική εκπαίδευση κάνουν για την Ομοσπονδία σε σχέση με το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους. Πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί δεν γνωρίζουν καθόλου τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ΟΙΕΛΕ για την επίλυση ενός κρίσιμου ζητήματος που αφορά όλους μας και τη σειρά ενεργειών στις οποίες έχει προβεί για να αποκατασταθεί αυτή η καταφανής αδικία. Μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ μέλη της Ομοσπονδίας, δεν είχαν ποτέ επιδείξει ενδιαφέρον για όσα συνέβαιναν στον κλάδο, παρά μόνο επιδεικνύουν σήμερα ένα όψιμο ενδιαφέρον. Ελπίζουμε τη μαχητικότητα που καθυστερημένα επιδεικνύουν να τη διοχετεύσουν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να μην επιτίθενται σε αυτούς που εδώ και χρόνια κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλαχθούν σε δύσκολους καιρούς τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web