Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤA AΥΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ …ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!


Η Ομοσπονδία μας, όπως ήδη ενημερώσαμε δημόσια χθες με ανακοίνωσή μας, προχωρά αύριο σε αίτημα εισαγγελικής παραγγελίας για το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε από άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της lifo.gr με τίτλο «Μια ελληνική οικογένεια αποφάσισε να μη στείλει τα 4 παιδιά της στο σχολείο. Τι έγινε μετά;». Το Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ προκάλεσε το ενδιαφέρον δεκάδων συναδέλφων που δεν έχουν σταματήσει να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία για το ζήτημα και έχει θορυβήσει αρκετούς, καθώς το άρθρο αποσύρθηκε από την εν λόγω ιστοσελίδα). Με βάση όσα αναφέρονται στο άρθρο, οικογένεια με 4 παιδιά αποφάσισε, λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα να διδάσκονται τα παιδιά κατ’ οίκον. Συνήψε, δε, συμφωνία με ιδιωτικό σχολείο προκειμένου τα παιδιά να φαίνεται ότι παρακολουθούν τα μαθήματα, να μην καταγράφονται οι απουσίες και να είναι εικονικές οι εξετάσεις  (προφανώς, για να λαμβάνουν οι μαθητές προαγωγικούς και απολυτήριους τίτλους). Ο πατέρας, Σ.Λ., είναι ιατρός και διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας και η μητέρα που φέρεται ως εκπαιδευτικός είναι από τη Σερβία.
Από το συγκεκριμένο συμβάν προκύπτει για μια ακόμη φορά το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία σε μαθητές-φαντάσματα. Είναι γνωστό, άλλωστε, στην ελληνική κοινωνία  το ζήτημα των χιλιάδων παράνομων τίτλων που εκδόθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης  για μαθητές που δεν φοιτούσαν καν και χρησιμοποίησαν αυτά τα δήθεν άριστα απολυτήρια για διορισμό στο δημόσιο. Η Ομοσπονδία μας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό εκφράζει για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία της για την ανομία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης που απειλεί ευθέως το δημόσιο αγαθό της Παιδείας και την ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές.
Η Ομοσπονδία μας ζητά από τον εισαγγελέα την άμεση έναρξη έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας για να ανευρεθεί το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο. Ζητά επίσης να υπάρξει έρευνα από το Υπουργείο και τις αρμόδιες αρχές για τυχόν ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του σχολείου και των γονέων για την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών.
Δείτε εδώ το αίτημα της ΟΙΕΛΕ προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web