ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ … «ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ –ΒΡΟΝΤΕΡΟ … «ΟΧΙ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


Τη βούλησή τους να συνεχίσουν να πλέουν ως …ανέμελοι «πειρατές» (για να θυμηθούμε την επιτυχημένη ρήση πρώην Υπουργού για ορισμένους σχολάρχες) στα νερά της εκπαίδευσης επιβεβαίωσαν χτες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (γνωστού πλέον ως ΣΙΣ).
Πιστοί στο δόγμα της «απελευθέρωσης» των ιδιωτικών σχολείων από κάθε μορφής εποπτεία της πολιτείας, είπαν χτες τρία μεγάλα ΟΧΙ σε ρυθμίσεις που ισχύουν σε ολόκληρη την Ε.Ε. για όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, ώστε αυτά να παρέχουν ισότιμους τίτλους.
Πιο συγκεκριμένα:
• ΟΧΙ στην επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, την οποία χαρακτήρισαν ως δείγμα “συγκεντρωτισμού”, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν συγκεκριμένα επιχειρήματα εναντίον της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας.
• ΟΧΙ σε έλεγχο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία! Κατέθεσαν την άποψη ότι θα πρέπει οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην έχουν πειθαρχική δικαιοδοσία επί των ιδιοκτητών, επιβεβαιώνοντας ότι επιδιώκουν την αποφυγή της κρατικής εποπτείας από τις οικείες αρχές. Χαρακτηριστικά – και με μπόλικη δόση αλαζονείας – ανέφεραν. «Δεν μπορεί οι ιδιοκτήτες να είναι υφιστάμενοι των Διευθυντών».
• ΟΧΙ (για μια ακόμη φορά) στην ηλεκτρονική εφαρμογή my school! Προσχηματικά χαρακτηρίζουν την εφαρμογή αναξιόπιστη και ευάλωτη, καθώς, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, πραγματικός στόχος των ιδιοκτητών είναι η αποφυγή της κατάθεσης στοιχείων, για να μην μπορούν οι αρχές να διαπιστώνουν τον ακριβή αριθμό μαθητών και τμημάτων και να συνεχίζεται έτσι η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.
Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να επιθυμούν τον κρατικό έλεγχο, όταν ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων των ιδιοκτητών στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είναι πρωταγωνιστής ακραίων πρακτικών «πειρατείας» και παραβίασης της νομοθεσίας. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω εκκολαπτόμενος «ηγέτης» του ΣΙΣ (εντυπωσιακά τα κριτήρια … «επιλογής» στελεχών του Συνδέσμου…) έχει μήνες απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς, κάποιοι εκ των οποίων είναι αδήλωτοι. Μάλιστα πρόσφατα σε συγκέντρωση των εκπαιδευτικών δήλωσε (σε μια «έκρηξη» δημοκρατικότητας και «συναδελφικής» αλληλεγγύης): «Εγώ θα σας πληρώνω από Γενάρη μέχρι Μάη και σε όποιον αρέσει». Θα δούμε, βέβαια, αν συνεχίσει να κρατά την ίδια, αγέρωχη στάση, όταν χτυπήσει η ..καμπάνα της δικαιοσύνης…

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web