Ο ΣΙΕΛΒΕ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα στις 14 Δεκεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούντη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης για όλους, την καταπολέμηση του τέρατος της ανεργίας, την αποτροπή μετάλλαξης της σύνταξης σε φιλοδώρημα, την αντιμετώπιση της φοροκαταιγίδας που αφήνει άθικτα τα μεγάλα εισοδήματα.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουμε βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μάτι του κυκλώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα το οργανωμένο μέτωπο εργοδοτών-πολιτικών κομμάτων, χρησιμοποιώντας ως όχημα τους «θεσμούς», επιδίδεται σε μια υπόγεια προσπάθεια πλήρους εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας.
Όπως πρόσφατα καταγγείλαμε, ασκούνται έντονες πιέσεις, όχι της τρόικα προς την κυβέρνηση όπως αφήνεται να εννοηθεί,αλλά των εκπροσώπων των σχολαρχών προς την τρόικα για να αυξηθεί το ωράριο, άρα και το μέγεθος της δωρεάν απασχόλησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα σχολεία, κάτι που θα έχει τραγικές συνέπειες για τη δημόσια και για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Στηνπερίπτωση της δημόσιας εκπαίδευσης θα μηδενίσει την πιθανότητα μόνιμων διορισμών, οδηγώντας σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και σε λουκέτο εκατοντάδες σχολεία, κυρίως σε ορεινές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές. Στηνιδιωτική εκπαίδευση θα έχουμε ένα τεράστιο κύμα απολύσεων για το ένα τρίτο τουλάχιστον των εκπαιδευτικών, με μοναδικούς κερδισμένους τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, τόσο από την τεράστια εισροή χρημάτων στα ταμία τους όσο και από την κατάρρευση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, την οποία οι ίδιοι θα επιχειρήσουν να καλύψουν, μετατρέποντας το δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί όλης της χώρας συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία των Συνδικάτων που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.Με ενότητα και αποφασιστικότητα απαιτούμε και διεκδικούμε:
• Την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης που και τα ιδιωτικά σχολεία παρέχουν μέσω της πιστοποίησης της ποιότητας των υπηρεσιών τους και της νομιμότητας των τίτλων που εκδίδουν
• Συνεργασία με τα υπόλοιπα συνδικάτα της εκπαίδευσης (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) μπροστά στον κίνδυνο εφαρμογής μιας πολιτικής που θα διαλύσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα προς όφελος μιας μικρής επιχειρηματικής ομάδας εις βάρος της κοινωνίας και ιδίως των παιδιών που προέρχονται από τις τάξεις των μη προνομιούχων.
• Την αναγνώριση για τα μέλη του κλάδου μας της ιδιότητας του εκπαιδευτικού λειτουργού, ενάντια σε όσους θέλουν τη μετατροπή του ιδιωτικού εκπαιδευτικού σε αναλώσιμο υπάλληλο
• Τη διατήρηση της θεσμικής και μισθολογικής ισοτιμίας με τους δημόσιους συναδέλφους μας
• Την πιστή τήρηση της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών
• Την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τυπικής και μη τυπικής
• Την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά ΙΕΚ
Ταυτόχρονα διεκδικούμε, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους:
• Τη θεσμική αποκατάσταση του εργασιακού πλαισίου που ίσχυε πριν από τη μνημονιακή λαίλαπα (επαναφορά ΣΣΕ) και την αποκατάσταση της μισθολογικής σφαγής που για τους μισθωτούς άγγιξε το 40%
• Την προστασία του απαράγραπτου δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία
• Τον τερματισμό της αστυνομικής βίας σε εργαζόμενους, φοιτητές και συνδικαλιστές
• Τη διατήρηση της προστασίας της κατοικίας από τα όρνεα των τραπεζών

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ – Η ΙΔΙΩΤΕΥΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΗΤΤΕΣ
Συγκέντρωση στις 11:00 στο ΕΚΘ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web