ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ (30ΩΡΟΥ) – ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Δεκάδες είναι οι καταγγελίες συναδέλφων για αναγκαστική εργασία, χωρίς αμοιβή, πέραν του υποχρεωτικού 30ωρου (για τους πλήρους ωραρίου εκπαιδευτικούς και αναλογικά για τους μειωμένου). Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν ενημερώσεις γονέων, εκπαιδευτικές δράσεις, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις των σχολείων. Αυτές οι δραστηριότητες λαμβάνουν συνήθως χώρα απογεύματα/βράδια, Σαββατοκύριακα, ακόμη και μέσα σε διακοπές και αργίες.
Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση ποια θα πρέπει να είναι η νόμιμη καταβολή εργασίας πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου (30ωρου) για τους εκπαιδευτικούς. Επειδή πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η Ομοσπονδία ζητά από τους συναδέλφους, έστω και ανώνυμα στα τηλέφωνα και στο mail της ΟΙΕΛΕ (oieleomospondia@gmail.com) να καταγγέλλουν περιστατικά που αφορούν το σχολείο τους. Θα προβούμε άμεσα στη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web