Η ΟΙΕΛΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!


ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα  πριν από λίγο η συνάντηση του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ παρουσίασαν σειρά συγκλονιστικών στοιχείων που αποκαλύπτουν το τεράστιο σκάνδαλο με τους παράνομους τίτλους σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα και τους διορισμούς των κατόχων τους σε ευαίσθητες υπηρεσίες Υγείας. Έκαναν μια ιστορική αναδρομή από το 2005, όταν και αποκάλυψαν το σκάνδαλο μέχρι και σήμερα. Παρέδωσαν στον Υπουργό στοιχεία με όλες τις λεπτομέρειες  λειτουργίας του πανίσχυρου παραεκπαιδευτικού κυκλώματος που ήταν υπεύθυνο για την χορήγηση με «τιμολόγιο» από 5.000 έως 15.000 ευρώ δήθεν άριστων απολυτηρίων. Με τα πτυχία αυτά οι γόνοι οικογενειών με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις πριμοδοτούνταν με την υψηλότερη μοριοδότηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και καταλάμβαναν θέσεις στο δημόσιο. Πολλοί από αυτούς σήμερα υπηρετούν σε δημόσιες μονάδες υγείας και πολλοί ακόμη είναι στον προθάλαμο του διορισμού, καθώς βρίσκονται στους πίνακες του ΑΣΕΠ και βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί πρόσληψης!
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι το παραεκπαιδευτικό αυτό κύκλωμα που είχε στηθεί με τη συνεργασία αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών στελεχών, τη συνέργια υπηρεσιακών παραγόντων και τη σιωπηρή ανοχή των τοπικών κοινωνιών είναι μια μικρογραφία του παρασιτικού και σάπιου πελατειακού συστήματος της Μεταπολίτευσης. Αναφέρθηκαν στο ότι τη περασμένη δεκαετία μόνο η Μαριέττα Γιαννάκου έβαλε φρένο στη διαφθορά κλείνοντας πολλά παράνομα ιδιωτικά ΤΕΕ και ψηφίζοντας νόμο που ακύρωνε επί της ουσίας τους παράνομους τίτλους, καθώς προέβλεπε την επανεξέταση των κατόχων τους. Από το 2007 έως το 2014 όμως οι τότε κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να αγγίξουν τα «δικά» τους παιδιά.  Μετά το 2015 με παρεμβάσεις  της ΟΙΕΛΕ ο τότε Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης έφερε διάταξη που ισχυροποιούσε το νόμο Γιαννάκου. Επειδή βρισκόμαστε σε αναμονή της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για την διενέργεια της επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας για να ολοκληρωθεί η κάθαρση στο χώρο.
Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη συμφωνία του με το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε η ΟΙΕΛΕ τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθούν συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας στο δημόσιο βίο. Τόνισε κατηγορηματικά ότι θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να μην υπάρξει κανένας νέος διορισμός κατόχων παράνομων τίτλων στη δημόσια Υγεία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web