Δικαίωση των εκπαιδευτικών των «Εκπαιδευτηρίων Κοραής»

Το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ε.Λ.-Β.Ε. συγχαίρει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των «Εκπαιδευτηρίων Κοραής», που με τη σθεναρή τους στάση, παρά τον ψυχολογικό εκβιασμό που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα, κυρίως από τον εκπρόσωπο της «Κοραής Α.Ε.», Βασίλειο Φιλίππου, κατάφεραν να δικαιωθούν.

Η διεκδίκηση των αιτημάτων από τους συναδέλφους έχει ιστορία ενός χρόνου. Σε όλο αυτό το διάστημα έγιναν από την πλευρά των συναδέλφων και του Συλλόγου πολλές προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση. Ανάμεσα σ’ αυτές υπήρξαν τρεις καταγγελίες προς τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μία στην διεύθυνση εργασίας, αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τους διευθυντές εκπαίδευσης· λάβαμε προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις από τον εκπρόσωπο της εταιρείας για διευθέτηση των αιτημάτων, οι οποίες όμως αθετήθηκαν. Τελικά οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν με τις απεργίες της 15ης και 17ης Απριλίου 2008, οι οποίες επίσης δεν συγκίνησαν τον εκπρόσωπο και τα άλλα μέλη της εταιρείας. Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας και η αρχική ολιγωρία των γραφείων εκπαίδευσης να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπλισαν τους συναδέλφους με το κουράγιο που χρειάζεται για να προχωρήσει κάποιος σε επίσχεση εργασίας σε ιδιωτικό σχολείο. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε την απόφασή τους, να μη χαριστούν στον εμπαιγμό της εργοδοσίας.

Θα θέλαμε τέλος να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν ιδιοκτήτη. Είμαστε απέναντι σε λογικές και πρακτικές που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και μετατρέπουν τις σχολικές μονάδες σε μαγαζάκια του τρόμου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web