Απεργιακή κινητοποίηση 24/2/2010

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχει και η ΟΙΕΛΕ. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα απεργήσουμε, γιατί επιχειρείται :

i) η μείωση του ήδη ισχνού εισοδήματός μας,

ii) η μείωση των συντάξεών μας και

iii) η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,

ενώ την ίδια ώρα όσοι ευθύνονται για την οικονομική κρίση και την κατάντια της κοινωνικής ασφάλισης όχι μόνο παραμένουν στο απυρόβλητο, αλλά ενισχύονται για να αυξήσουν περαιτέρω τις ληστρικές κερδοσκοπικές τους δραστηριότητες. Εμείς οφείλουμε να αντιτάξουμε πώς οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη και την αγορά.

Εντούτοις, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουμε πιο πολλούς λόγους να απεργήσουμε : σειρά δημοσιευμάτων και ανεπίσημων δηλώσεων ευθέως αναφέρονται σε αλλαγή προς τα χείρω του θεσμικού πλαισίου που με αγώνες έχουμε κερδίσει. Οφείλουμε να στείλουμε εγκαίρως ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δε διαπραγματευόμαστε τα κεκτημένα μας δικαιώματα, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα προασπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο το ότι είναι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και όχι αναλώσιμοι υπάλληλοι, βορά στους τυχοδιώκτες της εκπαίδευσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ και της ΟΙΕΛΕ θα επισκεφθούν μετά τις 15/2 τα σχολεία για να ενημερώσουν τους συναδέλφους. Ακριβές πρόγραμμα των επισκέψεων θα αναρτηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συναδελφικά

ΔΣ ΣΙΕΛΒΕ



Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web