3ωρη στάση εργασίας

Ο ΣΙΕΛΒΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΟΙΕΛΕ για την Παρασκευή, 5-3-2010, από 12:00 μέχρι 15:00, θεωρώντας απαράδεκτα τα οικονομικά μέτρα που μόλις εχθές ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Τα μέτρα αυτά δεν θεραπεύουν τις αιτίες που γέννησαν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά αντίθετα ενισχύουν όσους το δημιούργησαν (χρηματοπιστωτικό σύστημα, διεθνείς και εγχώριους κερδοσκόπους, αλλότρια οικονομικά συμφέροντα). Η πλήρης ταύτιση των μέτρων με τα κελεύσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής φέρνει υπερκέρδη σε λίγους και φτώχεια και ανεργία στους περισσότερους, ενώ δημιουργεί πρωτοφανείς ανισότητες εντός της ελληνικής κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι, που βλέπουν κατακτήσεις δεκαετιών να καταργούνται εν μία νυκτί, οφείλουν να αντιδράσουν, γιατί και τα υπερκέρδη παράγουν και τις κρίσεις του συστήματος πληρώνουν.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να υποστούν περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους, διότι τα μέτρα της κυβέρνησης υποτίθεται ότι στοχεύουν στην μείωση των δημοσίων δαπανών για την εξυπηρέτηση του ελλείμματος. Η περικοπή μισθών και επιδομάτων από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς δεν θα ενισχύσει το δημόσιο ταμείο, αλλά την, έτσι κι αλλιώς, θαλερή κερδοφορία των ιδιοκτητών.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web