ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο ΣΙΕΛΒΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στη μεγάλη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΟΙΕΛΕ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων αντιδρούμε στην μετατροπή μας σε φθηνό και αναλώσιμο υλικό κέρδους. Πίσω από την δικαιολογία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους αποκαλύφθηκε, με τις τελευταίες επιδιώξεις της κυβέρνησης για κατίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων επί των κλαδικών, ότι κύριος στόχος είναι τα εργασιακά δικαιώματα. Επιδιώκουν να δουλεύουμε περισσότερο, να αμειβόμαστε με μισθούς Κίνας και να βρισκόμαστε αενάως σε καθεστώς ανασφάλειας. Οι κραυγές ότι δήθεν το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι υψηλό διαψεύδονται από την τελευταία έκθεση της Κομισιόν που δείχνει ότι δείκτης ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας είναι καλύτερος από τον μέσο όρο της ΕΕ. Άρα, μοναδική επιδίωξη των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών μέτρων είναι η μεγέθυνση των κερδών των επιχειρήσεων εις βάρος των αμοιβών των εργαζομένων, η εκτίναξη της ανεργίας και η εξαθλίωση εκατομμυρίων πολιτών. Η συνενοχή μας μέσω της αδράνειας και της σιωπής δίνει άλλοθι στους κυβερνώντες και στους δανειστές της χώρας για ακόμη σκληρότερα μέτρα, για ακόμη πιο αντιλαϊκές πολιτικές.
ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Πέρα από το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων της ΓΣΕΕ, εμείς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που γνωρίσαμε, με το νόμο 3848/2010, το σκληρό και άδικο πρόσωπο της μονομερούς υπέρ των εργοδοτών πολιτικής της κυβέρνησης, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Καμία αναιτιολόγητη απόλυση για εκπαιδευτικούς με σύμβαση αορίστου χρόνου. 
·        Επέκταση της διάταξης της παρ. 14, αρ. 9 του ν. 3848/2010 και για όσους εκπαιδευτικούς απολύονται λόγω κατάργησης τμημάτων ή τάξεων.
·        Διορισμό όλων των νεοπροσλαμβανόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, όπως ισχύει και για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο ενιαίος εκπαιδευτικός χώρος,  να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων σε ό, τι αφορά τα τυπικά προσόντα και να πάψει το όργιο παράνομων προσλήψεων στα ιδιωτικά σχολεία «εκπαιδευτικών» χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις για λόγους εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων.
·        'Αμεσο έλεγχο της Διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
·        Παραδειγματική τιμωρία ιδιοκτητών, εκπαιδευτικών και στελεχών της Διοίκησης που ανέχονται ή ενέχονται σε παρανομίες στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια, με μαζική συμμετοχή και αγώνες, πετύχαμε πολλά. Η λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης απειλεί να ακυρώσει όχι μόνο τις κατακτήσεις μας, αλλά κυρίως το δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού αγαθού, μετατρέποντας το χώρο της Παιδείας σε επιχειρηματικό παράδεισο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και υποταγμένους εκπαιδευτικούς.
Συμμετέχουμε στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και στην συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΘ στις 11:00.

                                                                                                      ΣΙΕΛΒΕ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργος να δω αν και πόσοι από εμάς θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση αύριο, με το υπάρχον κλίμα -βουβής ή όχι και τόσο βουβής- τρομοκρατίας που κυριαρχεί στα ιδιωτικά σχολεία. Όντως, τα δικαιώματα δε χαρίζονται, κερδίζονται, κι έτσι, αν και αύριο οι περισσότεροι κάνουμε την πάπια, ας μην ψάχνουμε ποιος μας φταίει για την κατάντια μας και για τους επερχόμενους διωγμούς που θα υποστούμε...

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web