Εκδήλωση της ΟΙΕΛΕ για το Γενικό Λύκειο στη Θεσσαλονίκη

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στον προβληματισμό για το πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου με την οργάνωση δύο εκδηλώσεων συζητήσεων, μία την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο “Imperial” (Αντιγονιδών 13) της Θεσσαλονίκης και τη δεύτερη το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 10.30, στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” (Πανεπιστημίου 52) της Αθήνας με θέμα:

 

Το Γενικό ΛύκειοΑναβάθμιση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού του ρόλου

 

Τα ερωτήματα που θα επιχειρηθεί να απαντηθούν αφορούν στη διασύνδεσή του με τις προηγούμενες βαθμίδες (Γυμνάσιο) αλλά και τις επόμενες, στην ιδιαιτερότητα και διαφοροποίησή του από αυτές, στο περιεχόμενο και στη λειτουργία του, στην ανάπτυξη της κοινωνικής του προσφοράς. Η παιδαγωγική, επιστημονική, διοικητική, ενδοσχολική και αποτελεσματική, για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, όψη της λειτουργίας του θα αποτελέσουν τις παραμέτρους εξειδίκευσης για κάθε θέμα που θα μας απασχολήσει. Ειδική ερευνητική ομάδα από συναδέλφους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θα καταγράψει τις προσεγγίσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις εμπειρογνωμόνων, φορέων και συναδέλφων και σύμφωνα με αυτές θα διαμορφώσει ειδικό ερωτηματολόγιο που θα απευθύνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Συνάδελφοι, η συμμετοχή σας, όπως πάντα, είναι και αυτή τη φορά καθοριστική, αφού ισχυροποιεί τη συλλογική μας έκφραση. Προς την κατεύθυνση της πληρέστερης δυνατής ενημέρωσης όλων των συναδέλφων ανακοινώνουμε στον παρακάτω σύνδεσμο τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της ΟΙΕΛΕ, όπως αυτές κατατέθηκαν στον διάλογο του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο του 2009 ώστε να αποτελέσουν βάση προβληματισμού για τις κυοφορούμενες αλλαγές στο Λύκειο.

  http://www.scribd.com/doc/47547589/%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%9F%CE%99%CE%95%CE%9B%CE%95-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-10-9-2009

Η οργανωτική επιτροπή

Ν. Παΐζης, Ιδ. Εκπαιδευτικός – Β Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ

Κ. Παπαντωνόπουλος, Ιδ. Εκπαιδευτικός – Α Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ

Σ. Τουμπεκτσής, Ιδ. ΕκπαιδευτικόςΣχολικός Σύμβουλος

Κ. Παπαϊωάννου, Ιδ. Εκπαιδευτικός - ΙΝΕΓΣΕΕ/ ΟΙΕΛΕ

Η. Παπαδημητρίου, Ιδ. Εκπαιδευτικός - ΙΝΕ – ΓΣΕΕ/ ΟΙΕΛΕ

Δ. Σελέκος, Ιδ. Εκπαιδευτικός, Γ. Γ. Δ.Σ. ΣΙΕΛΒΕ, Μέλος Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ

Φ. Φουρναράκης, Ιδ. Εκπαιδευτικός

Χ. Στρούμπος, Ιδ. Εκπαιδευτικός

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web