ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 23/2.
Οι εξελίξεις του τρέχοντος διαστήματος είναι δραματικές για τον κόσμο της εργασίας. Η κυβέρνηση, κάτω από την απαίτηση της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών της, ετοιμάζει την πιο σκληρή επίθεση στα ελάχιστα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Οι δυνάμεις της αγοράς, εκμεταλλευόμενες την ευνοϊκή γι’ αυτές συγκυρία με την επικράτηση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων στην πολιτική σκηνή της χώρας, προσπαθούν να ξεθεμελιώσουν οτιδήποτε αντιτίθεται στα σχέδιά τους για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας και για διόγκωση των κερδών τους με την ταυτόχρονη εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων.
Ήδη τα πρώτα δείγματα της επίθεσης έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Εκατοντάδες αιτήσεις δήθεν εργατικών σωματείων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των εργοδοτών, προετοιμάζονται για να διεκπεραιώσουν τις ληστρικές επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν ως στόχο οι μισθοί των εργαζομένων να φτάσουν σε επίπεδα Κίνας και Ινδίας. Τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ μιλούν για ανάγκη «συγκράτησης του μισθολογικού κόστους», κατασυκοφαντούν κάθε κινητοποίηση και επιχειρούν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, εκτελώντας τις οδηγίες που λαμβάνουν από τους δανειστές-εκβιαστές μας. Η πλήρης απασχόληση υποχωρεί ραγδαία και αντικαθίσταται από «ελαστικές» και «εκ περιτροπής» μορφές εργασίας. Οι επικουρικές συντάξεις μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη και το ενιαίο μισθολόγιο ετοιμάζεται να βυθίσει στη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς. Ταυτόχρονη, επίσης, με τη μείωση των μισθών είναι η ραγδαία αύξηση των τιμών που οδηγεί τα νοικοκυριά σε απόγνωση.
Είναι αναγκαίο να κατανοήσει ο καθένας από εμάς ότι η δύναμη των κυβερνώντων και των ξένων τοκογλύφων που επιχειρούν να επιβάλουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και αμοιβών στους εργαζόμενους κρέμεται από μια κλωστή. Περισσότερο απ’ όλα η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της φοβούνται την κοινωνική αντίδραση, τη συλλογική πάλη και την ισχύ του εργατικού κινήματος. Οφείλουμε να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα, να διαπιστώσουν ότι δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους, ότι έχουν ισχυρό αντίπαλο την ενότητα των εργαζόμενων.
ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Eιδικότερα, εμείς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Καμία αναιτιολόγητη απόλυση για εκπαιδευτικούς με σύμβαση αορίστου χρόνου. 
·         Επέκταση της διάταξης της παρ. 14, αρ. 9 του ν. 3848/2010 και για όσους εκπαιδευτικούς απολύονται λόγω κατάργησης τμημάτων ή τάξεων.
·         Όχι στο καθεστώς ομηρίας των ξενόγλωσσων καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία. Διοριστήρια σε όλους τους συναδέλφους.
·         Διορισμό όλων των νεοπροσλαμβανόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, όπως ισχύει και για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο ενιαίος εκπαιδευτικός χώρος,  να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων σε ό, τι αφορά τα τυπικά προσόντα και να πάψει το όργιο παράνομων προσλήψεων στα ιδιωτικά σχολεία «εκπαιδευτικών» χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις για λόγους εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων.
·         Αναγνώριση της προϋπηρεσίας όσων υπηρετούν με ετήσιους διορισμούς (με την εγκύκλιο) στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία (νηπιαγωγοί, καθηγητές δευτεροβάθμιας με μεταπτυχιακό στα  παιδαγωγικά).
·         Κατ’ εφαρμογήν του ν. 3848/2010 να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών που έχουν πάνω από δυο χρόνια προϋπηρεσίας σε αορίστου χρόνου.
·         'Αμεσο έλεγχο της Διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
·         Παραδειγματική τιμωρία ιδιοκτητών, εκπαιδευτικών και στελεχών της Διοίκησης που ανέχονται ή ενέχονται σε παρανομίες στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
·         Τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά στην καταβολή των αποδοχών στα κέντρα ξένων γλωσσών και στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή μας και σ’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση είναι ένα βροντερό μήνυμα σ΄αυτούς που έχουν ως όραμα την «κινεζοποίηση» της χώρας για να πολλαπλασιάσουν τα πλούτη τους, πως η οργή της κοινωνίας ξεχείλισε, πως η σιωπηρή συγκατάθεση και η ανοχή τελείωσαν. Τώρα δεν είναι ώρα του εφησυχασμού, τώρα είναι η ώρα της μάχης για την αξιοπρέπειά μας, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Την Τετάρτη, 23/2, όλα τα σχολεία πρέπει να κλείσουν, να μη δώσουμε σε εργοδότες και κυβέρνηση το άλλοθι της συγκατάθεσης στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που χαρίζει τα πάντα στους μονίμως προνομιούχους και αφαιρεί όσα κερδήθηκαν με αγώνες και θυσιες εδώ και δεκαετίες. Συνάδελφοι, σύμμαχοί σας δεν είναι οι εργοδότες, είναι το κίνημα των εργαζομένων και η Ομοσπονδία μας.
Όλοι στην συγκέντρωση του ΣΙΕΛΒΕ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23/2 και ώρα 11:00.
Επίσης καλούμε όποιον ιδιωτικό εκπαιδευτικό έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στις 22/2.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web