ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την Τρίτη, 24/1, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Κουρουτό,και του ΣΙΕΛΒΕ Απόστολο Βουρκούδη στη Θεσσαλία. Το κλιμάκιο θα επισκεφτεί ιδιωτικά σχολεία στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, για κάποια εκ των οποίων υπάρχουν καταγγελίες πως εφαρμόζουν παράνομα το Ενιαίο Μισθολόγιο στους εκπαιδευτικούς τους, παρά την πρόσφατα εκδοθείσα εγκύκλιο Φ.18/2386/Δ5/10-1-2012 του ΥΠΔΒΜΘ και δεν εφαρμόζουν τα εγκεκριμένα ωρολόγια προγράμματα. Θα πραγματοποιήσει, επίσης, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες στα γραφεία εκπαίδευσης των νομών. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα ζητήσουν από τους Δ/ντες Εκπαίδευσης να εφαρμοστεί άμεσα η νομοθεσία στα ιδιωτικά σχολεία των νομών τους και να ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά οι παραβάτες.
Το απόγευμα της Τρίτης (στις 5 μμ) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» της Λάρισας, την οποία θα παρακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο, σχεδόν, των συναδέλφων της περιοχής.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web