ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της ΟΙΕΛΕ:

ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΕΒΗ Η ΟΙΕΛΕ –ΠΛΗΘΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ– ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΟΙΕΛΕ- 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4/2012.

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για αυθαιρεσίες σε ισότιμα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που, ως γνωστόν, προεδρεύεται από τον ΥΠΔΒΜΘ κ. Γ. Μπαμπινιώτη, και σε άλλα σχολεία ιδιοκτησίας μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, προχώρησε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η ΟΙΕΛΕ.
Ο Υπουργός Παιδείας που, μετά την απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επαναφέρει την τροπολογία-δώρο προς τους σχολάρχες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί, έχει αποδείξει με την πρακτική του ως Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας πως θεωρεί εαυτόν «κράτος εν κράτει», πως περιφρονεί κάθε είδους έλεγχο και κρατική εποπτεία και πως έχει προβεί σε σειρά αυθαιρεσιών ως επικεφαλής των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Ενδεικτικά η ΟΙΕΛΕ παρουσίασε έγγραφα που απέστειλαν Δ/νσεις Εκπαίδευσης (συν. 12) προς τα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ (συν. 345) για παράνομες περικοπές των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για παράνομη ένταξη των εκπαιδευτικών από τη διοίκηση του σχολείου σε βαθμούς του μισθολογίου-βαθμολογίου των Δ.Υ. (ν. 4024/2012) χωρίς πράξεις των αρμόδιων διοικητικών οργάνων (συν. 6), γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα (αντιποίησης αρχής). Τα έγγραφα αυτά έμειναν, φυσικά, αναπάντητα.
Ο κ. Μπαμπινιώτης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους κατά τη χθεσινή (28/3/2012) συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο ΠΔΒΜΘ, ρωτήθηκε για ποιο λόγο αγνόησε την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 4/2012 (συν. 7), σύμφωνα με την οποία τα υπηρεσιακά συμβούλια οφείλουν να ελέγχουν την καταχρηστικότητα των καταγγελιών σύμβασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ενώ προχώρησε σε μια τροπολογία που πράττει το εντελώς αντίθετο, καταργεί, δηλαδή, τον εποπτικό έλεγχο των υπηρεσιακών συμβουλίων. Ο κ. Υπουργός απάντησε κυνικά ότι οι αποφάσεις του Ν.Σ.Κ. δεν έχουν καμιά ουσία, διότι «όλοι γνωρίζουν πώς οι αποφάσεις αυτές εκδίδονται». Η απαξιωτική αυτή άποψη του Υπουργού δεν τον εμπόδισε να υποβάλει στο Ν.Σ.Κ. ερώτημα (συν. 8) για τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αναζητώντας έτσι πρόσχημα για να προχωρήσει σε περικοπές των μισθών τους.
Στις 26/3/2012 η ΟΙΕΛΕ είχε αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία στον Υπουργό Παιδείας (συν. 9) για την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σήμερα η ΟΙΕΛΕ απέστειλε νέο εξώδικο στον κ. Μπαμπινιώτη (συν. 10) στο οποίο, επικαλούμενη παράνομες περικοπές αποδοχών των εκπαιδευτικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – παρά την ακραία (για μη κερδοσκοπικό σχολείο) πολιτική διδάκτρων την τετραετία 2006-10 – παράνομη ένταξη των εκπαιδευτικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο χωρίς απόφαση των αρμόδιων διοικητικών οργάνων και κρούσματα αδήλωτης εργασίας στα Αρσάκεια Σχολεία, αλλά και στο, επίσης ανήκον στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ΕΕΙ Κολλέγιο Ψυχικού. Στο εξώδικο ζητείται, σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 682/1977 (συν. 11), να ανατεθεί από τον Υπουργό Παιδείας ο οικονομικός έλεγχος των εν λόγω σχολείων σε υπαλλήλους της κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, ή άλλους ειδικούς δημόσιους υπαλλήλους. Σε περίπτωση που ο Υπουργός αρνηθεί, η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει την άμεση εισαγγελική παρέμβαση για τον έλεγχο των οικονομικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Δεν προκαλεί εντύπωση πώς κάποιος που ως σχολάρχης έχει προβεί σε παράνομες περικοπές μισθών, αντιποίηση αρχής, πολιτική διδάκτρων ανάρμοστη για μη κερδοσκοπικό οργανισμό, επιχειρεί ως Υπουργός Παιδείας να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών φιμώνοντας τους «ενοχλητικούς», ώστε ανεμπόδιστα να συνεχίσει το έργο της η μερίδα των σχολαρχών που προωθεί την ίδια πολιτική.
Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ σε έκτακτη σύγκλησή του αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, 2/4/2012.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web