Με το έτσι θέλω


Αναδημοσίευση ανακοίνωσης της ΟΙΕΛΕ:

ΒΟΜΒΑ – ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΔΒΜΘ Η Δ/ΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Με έγγραφο – βόμβα απάντησε χθες η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ σε εξώδικη - διαμαρτυρία πρόσκληση που απέστειλε στις 7/5/2012 η ΟΙΕΛΕ προς το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο ζητά διευκρινίσεις για την περίφημη γνωμοδότηση Μπαμπινιώτη. Πιο συγκεκριμένα, επειδή στα χέρια της Ομοσπονδίας υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια έκδοσης και υπογραφής της γνωμοδότησης, ζητήθηκε από το Υπουργείο να δοθούν λεπτομέρειες για τη γνωμοδότηση, όπως, πχ, ο αριθμός πρωτοκόλλου της και το ποιοι από τη διοικητική ιεραρχία την υπέγραψαν.
Η απάντηση της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Φ18/54714/Δ5-14-5-2012) είναι συγκλονιστική. Σ’ αυτήν αναφέρεται πως η υπηρεσία αναγκάστηκε με βάση τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 25 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα να κοινοποιήσει τη γνωμοδότηση Μπαμπινιώτη στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Τι αναφέρουν όμως οι συγκεκριμένες παράγραφοι του άρθρου 25; Πως, σε περίπτωση που η υπηρεσία θεωρεί αντισυνταγματικό ή μη σύννομο έγγραφο που έχει εντολή να κοινοποιήσει, εκφράζει τις ενστάσεις της με υπηρεσιακό έγγραφο στον Υπουργό, αλλά είναι υποχρεωμένη να το κοινοποιήσει εάν υπάρξει δεύτερη εντολή!

Πράγματι, στο έγγραφο της Δ/νσης αναφέρεται πως η υπηρεσία είχε αποστείλει έγγραφο στον Υπουργό, όπως επίσης αναφέρονται και οι δύο εντολές του Υπουργού Παιδείας προς τη Διεύθυνση (ΑΠ 3784/7-5-2012 και ΑΠ 3977/11-5-2012).

Το έγγραφο της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης επιβεβαιώνει τη νομική επιχειρηματολογία της ΟΙΕΛΕ, δικαιολογεί τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά του Υπουργού Παιδείας η Ομοσπονδία και εγείρει τεράστιο πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα. Πώς μπορεί ένας Υπουργός που ανερυθρίαστα παραβαίνει το νόμο να εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη στη θέση του.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web