Aπόφαση δικαστηρίου κρίνει παράνομες τις περικοπές μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών


Αναδημοσίευση από την ΟΙΕΛΕ:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ»

Είναι γνωστή στους περισσότερους η μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια των συναδέλφων εκπαιδευτικών των ιδ. εκπαιδευτηρίων «ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» διεκδίκησαν με ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, απεργίες, επίσχεση εργασίας) την άμεση επιστροφή των χρημάτων που παρανόμως και αυθαιρέτως η διοίκηση του σχολείου τους περιέκοψε. Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του σχολείου προσέφυγε δικαστικά εναντίον των εκπαιδευτικών που πραγματοποίησαν την επίσχεση εργασίας, η απόφαση του Μονομελούς Αθηνών ήταν κόλαφος, όχι μόνο για την ιδιοκτησία του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, αλλά και για όλους τους σχολάρχες οι οποίοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία. Σύμφωνα με την απόφαση, οι περικοπές που επεβλήθησαν στους εκπαιδευτικούς είναι παράνομες και η ιδιοκτησία του σχολείου είναι υποχρεωμένη άμεσα να επιστρέψει τα χρήματα που εδώ και μήνες περικόπτει από τους συναδέλφους μας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή είναι θεμελιώδους σημασίας διότι, πέρα από τις πρόσφατες εγκυκλίους του Υπ. Παιδείας (Φ.8/58280/Δ5/24-5-2012, και Φ.5/84724/Δ5/23-7-2012) και την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ελεγκτικού Συνεδρίου της 11ης Συνεδρίαση του 1ου Τμήματος 22/5/2012, υπάρχει τώρα και επίσημα απόφαση της δικαιοσύνης που δικαιώνει την ΟΙΕΛΕ και τους συναδέλφους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διεκδικούν εδώ και καιρό την καταβολή των νόμιμων αποδοχών τους και την επιστροφή των περικομμένων χρημάτων, Η απόφαση αυτή, επίσης, δημιουργεί ισχυρό νομικό προηγούμενο και ανοίγει το δρόμο για εκατοντάδες συναδέλφους να διεκδικήσουν και στη δικαιοσύνη αυτά που δικαιούνται.
Διαβάστε εδώ την κομβικής σημασίας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web