Φιάσκο ο διάλογος μετά το "δώρο" του Υπουργού Παιδείας στους Ιδιοκτήτες




Σε «διμερή», μεταξύ των εκπροσώπων της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου, εξελίχθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση από την ηγεσία του Υπουργείου ως «τριμερής» διάλογος για τα προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία, ύστερα από την άρνηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών (Σ.Ι.Ε.Ι.Ε.) να συμμετάσχουν. Αλλά και αυτή τελικά κατέληξε σε μονόλογο εκ μέρους της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για τα τεράστια προβλήματα που επισσωρεύει στην ιδιωτική εκπαίδευση η απόφαση του Υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου να επιβάλει με εγκύκλιο την 5-9-12 αναδρομικά από 1-11-11 τις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου του δημοσίου και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αφού ο Υφυπουργός περιορίστηκε, να ακούσει μόνο την αντιπροσωπεία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., και να δηλώσει ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τον τριμερή (;) διάλογο, χωρίς να δεσμευθεί για καμία ενέργεια του Υπουργείου.
Η ευθύνη για την φαρσοκωμωδία του διαλόγου, όπως εξελίχθηκε σήμερα, βαρύνει τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο ο οποίος προσέφερε εκ προοιμίου ως δώρο στους ιδιοκτήτες τις πολυπόθητες μειώσεις μισθού που μάταια επιχειρούσαν επί διετία, στερώντας τους έτσι κάθε λόγο και ενδιαφέρον για διάλογο.
Για πρώτη φορά έλληνας υπουργός αφαιρεί χρήματα από εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία των εργοδοτών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web