Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη










Αθήνα, 4/9/2012
Αριθμ. Πρωτ: 23804

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Κ. Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ-Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτη Κουβέλη, παρουσία της υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας και Έρευνας του κόμματος, κ. Μαρίας Ρεπούση. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρουσίασαν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες στην ιδιωτική εκπαίδευση με την όξυνση των φαινομένων παραβίασης των νόμων εκ μέρους μερίδας των σχολαρχών, όπως οι καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών με συνδικαλιστική δράση, οι παράνομες περικοπές αποδοχών και η μη εφαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων και αναφέρθηκαν στην αδράνεια της διοίκησης για τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων όπως ορίζει ο νόμος. Ο κ. Κουβέλης άκουσε με προσοχή τις θέσεις των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ και δεσμεύτηκε για τα ακόλουθα:
- Ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται εναντίον των οριζόντιων περικοπών των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 
- Ότι πρέπει άμεσα να λήξει το όργιο παρανομιών και αυθαιρεσιών εκ μέρους ορισμένων εργοδοτών που μαστίζουν το τελευταίο διάστημα τα ιδιωτικά σχολεία. Οποιαδήποτε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία στοχεύει στην απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και στην υπαγωγή τους στους νόμους της αγοράς, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Τα ιδιωτικά σχολεία είναι ισότιμα ως προς τα δημόσια, παρέχουν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και είναι τμήμα του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν μπορούν, επομένως, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπούν σε αμιγείς επιχειρήσεις.
- Ο κ. Κουβέλης και η κ. Ρεπούση έθεσαν με δική τους πρωτοβουλία το επικίνδυνο ζήτημα της φροντιστηριοποίησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης που μετατρέπει τα ιδιωτικά σχολεία από παρόχους παιδείας και πολιτισμού σε μηχανισμούς παραγωγής υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η μετατροπή αυτή θα αλλοιώσει κατάφωρα το ρόλο της εκπαίδευσης ως φορέα αγωγής και πολιτισμού και ουσιαστικά καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, στο οποίο σαφώς αναφέρεται πως και η ιδιωτική εκπαίδευση προσφέρει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web