ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενισχύεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων που ελέγχουν ιδιωτικά σχολεία και αφαιρούνται ζωτικοί πόροι από τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Δεδομένων δε και των νέων πιέσεων για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η Τρόικα απέναντι σε μια ανίκανη πλέον να υπερασπίσει τους έλληνες εργαζομένους κυβέρνηση, επιβάλλεται η επιστράτευση του κάθε ιδιωτικού εκπαιδευτικού και η συστράτευσή του με τους συναδέλφους του, η ενεργή υπεράσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων κάθε μέρα στους χώρους της δουλειάς μας, για να σώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από όσα απειλεί να εξαφανίσει η λαίλαπα που έχει ενσκήψει κατά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Γι’αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε αγωνιστική, πολιτική, νομική δυνατότητα, κάθε σύμμαχο και πρώτ’ απ’ όλα τους εαυτούς μας.

Η σημερινή δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας ότι δεν θα επιτραπούν μειώσεις αποδοχών σε όσα σχολεία δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα πρέπει να μας ενεργοποιήσει προς την κατοχύρωση των αποδοχών μας μέσω συμφωνιών ανάμεσα στον εργοδότη και τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, όπως έχει ήδη γίνει από καιρό σε κάποια σχολεία (Κολλέγιο Αθηνών, Ελληνογαλλική) και όπως ήδη προωθείται από τους εκπαιδευτικούς άλλων.

Προϋπόθεση για τέτοιου είδους ενέργειες είναι η ίδρυση σχολικού παραρτήματος πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του (ειδικά για τον ΣΙΕΛ Αθήνας «μπορούν να ιδρυθούν παραρτήματα του ΣΙΕΛ σε κάθε σχολική μονάδα. Ιδρυτικά μέλη κάθε παραρτήματος είναι είκοσι τουλάχιστον εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, οι οποίοι υπογράφουν και το πρακτικό της ίδρυσης του παραρτήματος, άρθρο 3, παρ. 1»).

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web