Πρωτόγνωρη σε πλήθος αντιπροσώπων συνάντηση - ενημέρωση του ΣΙΕΛΒΕ. Ρηξικέλευθες και ομόφωνες αποφάσεις.



Πρωτοφανή ανταπόκριση είχε εχθές η πρόσκληση του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ προς τους αντιπροσώπους των σχολείων της Θεσσαλονίκης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ενόψει της «υιοθέτησης» της παράνομης «Γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη» από το Υπουργείο Παιδείας. 34 αντιπρόσωποι σχολείων και πλήθος συναδέλφων ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ για το χρονικό της μεγάλης εξαπάτησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της δουλοπρεπούς συμπεριφοράς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι καίριες ερωτήσεις και οι ψύχραιμες τοποθετήσεις των συναδέλφων που ακολούθησαν αποτύπωσαν το αγωνιστικό κλίμα και το άκαμπτο φρόνημα του κλάδου, αλλά, και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο, διέγραψαν με αποφασιστικότητα τα νέα, άμεσα βήματα του κλάδου: 
1. Αποφασίστηκε ομόφωνα τόσο από την διευρυμένη συνέλευση των αντιπροσώπων όσο και από το ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ η δημιουργία παραρτημάτων του συλλόγου σε κάθε σχολείο, όπως το καταστατικό του συλλόγου προβλέπει. Αυτή η εξέλιξη ισχυροποιεί θεσμικά τη φωνή κάθε συναδέλφου που σήμερα καταπνίγεται από τον φόβο, ενισχύει τη δημοκρατική δομή του ΣΙΕΛΒΕ, επικεντρώνει τη δράση του συλλόγου σε σχολεία με προβλήματα για στοχευμένες παρεμβάσεις και δίνει νέα δυναμική στη συσπείρωση των συναδέλφων. 
2. Οι εξελίξεις ήταν τόσο καταλυτικές που ήδη αποφασίστηκε η δημιουργία δύο παραρτημάτων του ΣΙΕΛΒΕ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στο Δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Ανατόλια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ακολουθούν αποφάσεις και για άλλα σχολεία. Η αποφασιστικότητα των αγώνων μας και η ενότητά μας μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που βλέπει στην εξαθλίωση των εργαζομένων τη λύση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web