ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ

Την Παρασκευή, 28/9, το ΠΥΣΔΕ Ημαθίας κατά πλειοψηφία προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση. Ενέκρινε τις καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου 8 (!) εκπαιδευτικών στους οποίους οφείλονταν μισθοί πολλών μηνών. Η πράξη αυτή του ΠΥΣΔΕ, πέρα από την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας γεννά μείζον ηθικό ζήτημα. Δικαιώνει έναν εργοδότη που απομακρύνει εκπαιδευτικούς στους οποίους οφείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δημιουργεί ένα απαράδεκτο νομικό προηγούμενο που υποβοηθά την εγκαθίδρυση συνθηκών εργασιακού Μεσαίωνα. Επομένως, με την απόφασή τους τα μέλη του άνοιξαν το δρόμο στους ιδιοκτήτες σχολείων, όπως αυτό της Βέροιας, να γλιτώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά που οφείλουν στους εργαζόμενους κι όταν αυτοί διαμαρτύρονται και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους να χάνουν και τη δουλειά τους.
Για την αδιανόητη αυτή απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα καταγγελία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας που κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Παιδείας και στην Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε εδώ την καταγγελία της Ομοσπονδίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web