Αναδημοσίευση από ΟΙΕΛΕ


ΟΙ «ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ» ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Όπως πολλές φορές έχουμε προαναφέρει, ένα τμήμα των σχολαρχών, με ισχυρότατη πρόσβαση στην ελληνική πολιτική ελίτ, βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικα. Εδώ και πολλούς μήνες αποστέλλουν σχεδόν σε καθημερινή βάση υπομνήματα, με τα οποία ζητούν την «απελευθέρωση» της ιδιωτικής εκπαίδευσης κατά τα πρότυπα της αγοράς. Ζητούν, δηλαδή, την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από όλες τις πτυχές της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων (δίδακτρα, απολύσεις, αναλυτικά προγράμματα, βαθμολογίες, έκδοση τίτλων, κ.λπ.). Σκοπός τους η μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε εμπορικούς οίκους, όπου το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης θα γίνει είδος προς πληρωμή κατά παραβίαση του Συντάγματος και, βεβαίως, εις βάρος της ισονομίας των μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
Η πολύμηνη προσπάθεια των σχολαρχών φαίνεται ότι αποδίδει. Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα απόσπασμα κειμένου απαιτήσεων της τρόικα με το οποίο ζητούν την κατάργηση του κατώτατου ορίου μισθού, την κατάργηση της πρόβλεψης για τη βλαπτική μεταβολή ωραρίου και την απελευθέρωση των διδάκτρων. Από καλά πληροφορημένη πηγή γνωρίζουμε πως αυτές ήταν οι πρώτες απαιτήσεις των σχολαρχών από την τρόικα και τις οποίες, με τη σειρά τους, οι τροϊκανοί θα απαιτήσουν από την εγχώρια πολιτική ηγεσία.
Επειδή πλησιάζει η επέτειος του ΟΧΙ, υπενθυμίζουμε με ποιο τρόπο λειτούργησαν στην περίοδο της Κατοχής οι τότε κουκουλοφόροι και ρουφιάνοι του καθεστώτος και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία μετά την Απελευθέρωση. Δυστυχώς, γι’ αυτούς η Ιστορία θα επαναληφθεί.
 
Δείτε εδώ απόσπασμα του κειμένου απαιτήσεων της τρόικας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web