Απεργούμε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013


 ΒΑΖΟΥΜΕ STOP ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
  Μπαίνουμε ήδη στον τρίτο χρόνο της εφαρμογής της πιο σκληρής, ανάλγητης και άδικης πολιτικής εναντίον των εργαζόμενων, των μη προνομιούχων, των συνταξιούχων. Το 2013, από ό, τι φαίνεται, θα είναι η χρονιά της τελικής επίθεσης των δανειστών, των εγχώριων υπαλλήλων τους και των δυνάμεων της εργοδοσίας για να σαρωθούν τα ελάχιστα εναπομείναντα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Τα πρώτα σημάδια έχουν διαφανεί. Η πολιτική των επιστρατεύσεων είναι βγαλμένη από πρακτικές άλλων, σκοτεινών εποχών. Μόνο τυχαίες εξάλλου δεν ήταν οι διαρροές για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82, ώστε να καταργηθεί ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας, και για την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. Οι κερδισμένοι της κρίσης, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εθνικοί εργολάβοι, συνεχίζουν το φαγοπότι στις πλάτες όσων δεν έφταιξαν για την κρίση. Η απόλυτη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η συρρίκνωση των μισθών σε επίπεδα Βουλγαρίας θα οδηγήσει στον παράδεισο τους πάμπλουτους ολιγάρχες και στην κόλαση την υπόλοιπη κοινωνία.
Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Το μόνο που φοβούνται οι αρχιτέκτονες της εθνικής καταστροφής είναι η λαϊκή αντίδραση. Ο φόβος των εργαζόμενων και η ασφάλεια του καναπέ τροφοδοτεί την απληστία και την ασυδοσία τους και ενισχύει τα κυβερνητικά σχέδια για διάλυση του κόσμου της εργασίας. Ας μην τους δώσουμε αυτή την ικανοποίηση. Η γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 20ηςΦεβρουαρίου είναι ευκαιρία για την κοινωνία να εκφράσει την αγανάκτησή της για την πολιτική εξαθλίωσης του λαού και την ανάγκη για αναζήτηση ενός άλλου, προοδευτικού και δίκαιου δρόμου για την έξοδο από την κρίση.
Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που τα τελευταία χρόνια είδαν μισθούς και δικαιώματα να συμπιέζονται, ζητούν τα ιδιωτικά σχολεία να παρέχουν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός να είναι αξιοπρεπής λειτουργός κι όχι αναλώσιμος ιδιωτικός υπάλληλος. Ζητούν την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την άμεση μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών που, πλέον, αμείβονται με μισθούς πείνας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web