Αποφάσεις έκτακτης Γ.Σ. ΣΙΕΛΒΕ της Θεσσαλονίκης και του παραρτήματος Θεσσαλίας

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ της Πέμπτης 5/9/2013 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η αντίστοιχη της Λάρισας την Παρασκευή 6/9/2013 αποφάσισε ομόφωνα:


α. Το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:      

  1.     Η Παιδεία είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Μαχόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να μην απαλλοτριωθεί, να μην εκχωρηθεί ως αγοραίο προϊόν σε επιχειρηματικές δυνάμεις. Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που ξεπουλάει τα δημόσια αγαθά κι έχει βάλει στο μάτι την Παιδεία, που οξύνει τις οικονομικές και τις κοινωνικές ανισότητες.
  2.     Αντιστεκόμαστε στην πολιτική των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας για τους δημόσιους συναδέλφους μας. Ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών και  η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συναδέλφων. Ζητούμε να αποκατασταθεί η λειτουργία  των δημοκρατικών θεσμών.
  3.             Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δημόσια εκπαίδευση οι 50 ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν από τα δημόσια σχολεία και δόθηκαν ως δώρο στους εκπαιδευτικούς πολυοργανισμούς.
  4.       Ζητούμε να καταργηθεί η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  5.             Ζητούμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το «Νέο Λύκειο».
  6.          Ζητούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός του κλάδου από το Υπουργείο Παιδείας. Να υλοποιηθούν οι δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού για την μισθολογική και βαθμολογική μας κατάταξη και τα επιδόματα.
  7.        Ζητούμε να αντικατασταθεί η απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου, για την αναγνώριση ως ωρών διοριστηρίου των εκτός υποχρεωτικού ωραρίου σχολικών δράσεων,  από αυτήν που είχε δημόσια συμφωνηθεί με την Ομοσπονδία και είχε υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας.
  8.            Καταδικάζουμε την επιδοματική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας προς τους σχολάρχες, οι οποίοι από τα κυβερνητικά νομοθετήματα έχουν κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, την ώρα που έχουν συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 40% οι αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω των μειώσεων των μισθών και της δραματικής αύξησης της φορολογίας.
  9.           Σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η εκπαίδευση που παρέχεται από τα ιδιωτικά σχολεία είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό που οφείλει το κράτος να εποπτεύει στενά (αρθρ.16 του Συντάγματος). Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα ιδιωτικά σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας. Αρμόδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι το Υπουργείο Παιδείας.

β. Τη σύμπλευση με τις άλλες Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

γ. Τον καθορισμό από την ΟΙΕΛΕ του χρόνου και της διάρκειας των κινητοποιήσεων.

δ. Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 8/9/2013.

ε. Την πραγματοποίηση συνελεύσεων σε όλα τα σχολεία για να καταγραφεί η  άποψη του κάθε συνάδελφου.
Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web