Τροπολογία - λαιμητόμος για τα εργασιακά μας δικαιώματα στο πολυ-μνημόνιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Η συγκυβέρνηση των προθύμων, των εργοδοτών και των ολίγων επιχειρεί το τελειωτικό πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις. Χωρίς καν να σεβαστεί ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την κατάπτυστη εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου, περνά μέσα στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση (η περιβόητη συμφωνία με την τρόικα) τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση:
  • Του άρθρου 30 του ν. 682/1977 «Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων»
  • Του άρθρου 33 του ν. 682/1977 «Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων»
  •  Της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 1351/1983 «Εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»
Τι σηματοδοτούν ουσιαστικά οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις;
  • Άρση της εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Μαζικές και ελεύθερες απολύσεις χωρίς έλεγχο από τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) με μόνο όριο το μηνιαίο ποσοστό που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις. Οι απολύσεις πλέον θα μπορούν να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οποτεδήποτε! Υπολογίζεται ότι, αν ισχύσει η εκτρωματική αυτή ρύθμιση, ένα ιδιωτικό σχολείο θα μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως το προσωπικό του μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο.
  • Πλέον σε περίπτωση μηδενισμού των ωρών για κάποια ειδικότητα εκπαιδευτικού δεν θα απολύεται ο νεότερος στην εκπαίδευση, όπως προβλεπόταν, αλλά όποιος έχει στοχοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη (συνήθως ο ακριβότερος ή ο πιο «ενοχλητικός»)
  • Ελαχιστοποίηση του ποσού της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης,
Οι άθλιοι της συγκυβέρνησης έντρομοι, μήπως χάσουν την εξουσία, κάνουν τα τελευταία ρουσφέτια στους «κολλητούς». Ο πρωθυπουργός της χώρας λίγο πριν τις εκλογές κάνει ένα δωράκι στον αδελφό του και στους φίλους του. Επειδή η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι προδήλως αντισυνταγματική, έχουμε όπλα νομικά και πολιτικά να την ανατρέψουμε. Ο μεγαλύτερος αγώνας του κλάδου ξεκινά. Σήμερα το πρωί στις 10 συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ  για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση θα σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις.
 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web