ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Γ.Γ. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΕΑ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο σημερινό ΔΣ της ΟΙΕΛΕ υπήρξε ομόφωνη εξουσιοδότηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα να προχωρήσουν σε μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου με βάση νέα, συγκλονιστικά στοιχεία για τρία ιδιωτικά σχολεία, σε 2 εισαγγελείς της περιφέρειας και σε έναν στην Αθήνα, που έχουν προβεί σε βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας και εκδίδουν παράνομους τίτλους σπουδών. Τα στοιχεία αυτά θα κατατεθούν, εκτός από τις εισαγγελικές αρχές, και στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και στην Κομισιόν.
Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί με επιστολή έγγραφη διευκρίνιση από τη Γενική Γραμματέα Εσόδων του ΥΠ.ΟΙΚ., όπως συμφωνήθηκε προφορικά το πρωί, ότι η φορολόγηση της έκπτωσης των διδάκτρων των τέκνων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν ισχύει.
Για τις ΣΣΕ του κλάδου συμφωνήθηκε: α) σε ό, τι αφορά τη Συλλογική Σύμβαση των Καθηγητών σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών  συνάντηση στις 7/11 με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών όπου θα κατατεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων από την Ομοσπονδία, και β) για την Πανελλαδική σύμβαση των Καθηγητών στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ζητήθηκε από τις παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο σε επόμενο ΔΣ.
Τέλος, εκπρόσωπος του ΣΕΦΚ και μέλος της Διοίκησης της ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε αναλυτικά το ΔΣ της Ομοσπονδίας για την υπόθεση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης εκπαιδευτικού μετά από 24 έτη υπηρεσίας από το Φροντιστήριο «Πρίσμα» και για τις κινητοποιήσεις του κλάδου και στη συνέχεια ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το θέμα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web