ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΕΣΟΔΩΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΔ. ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΑ)

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες της ΟΙΕΛΕ και εντατική διαβούλευση με τη Γ.Γ. Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Σαββαϊδου, αποσύρθηκε τελικά η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα φορολογούνταν – ως «εταιρική παροχή» -  η έκπτωση των διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.  Η εγκύκλιος οδηγία που διευθετεί οριστικά το ζήτημα εκδίδεται άμεσα. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η απόσυρση της ρύθμισης δεν αφορά μόνο την έκπτωση διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά όλων των εργαζόμενων στα ιδιωτικά σχολεία.

 
Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για την Ομοσπονδία και είναι μεγάλης σημασίας για εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς  που, αν ίσχυε η φορολόγηση της έκπτωσης διδάκτρων, θα έχαναν ακόμη και μέχρι το 50% των ήδη δραματικά συρρικνωμένων αποδοχών τους.
 
Στο κείμενο που μας είχε προταθεί από τη Γ.Γ. Εσόδων και είχαμε δημοσιεύσει στις 16/12 προστέθηκε – μετά από παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ και του ΣΚΦΕ –  το ότι η μη φορολόγηση της έκπτωσης των διδάκτρων αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς.
 
Δείτε 
εδώ την εγκύκλιο που μόλις πριν από λίγο πήραμε στα χέρια μας μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΚΦΕ  με τη Γενική Γραμματέα Εσόδων κ. Σαββαϊδου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web