Μισές αλήθειες από τον ΣΙΕΙΕ ή "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"

Παρότι ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ ανέκαθεν απευθύνονται σε όλα τα κόμματα και τους φορείς για διάλογο και σύνθεση απόψεων στην προοπτική προστασίας του εκπαιδευτικού αγαθού και των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους, οι «συνάδελφοι» του ΣΙΕΙΕ στηρίζονται και στηρίζουν μόνο όσους υπηρετούν το Κέρδος über alles, όσους με τις πολιτικές που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια μείωσαν μισθούς, απελευθέρωσαν απολύσεις, ήραν την εποπτεία του κράτους από την ιδιωτική εκπαίδευση. 
Στο μέτρο που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκαν προχθές από δύο βουλευτές του, στα γραφεία του ΣΙΕΛΒΕ παρουσία των συναδέλφων μας, συμπορεύονται με τις θέσεις της ΟΙΕΛΕ, δείχνει ότι η «κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων» που ο ΣΙΕΙΕ αναδεικνύει ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στη μονοδιάστατη λογική του και τις σχέσεις του με ένα μόνο φάσμα του πολιτικού κόσμου. Εμείς ως εκπρόσωποι εκπαιδευτικών λειτουργών θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της ασυδοσίας και ανομίας σε όσα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει, για την επαναφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για την επαναφορά του ελέγχου της Πολιτείας στα σχολεία. Αν αυτό δυσαρεστεί όσους καλόμαθαν τα τελευταία χρόνια στο καθεστώς  του «κάνω ότι θέλω, επειδή είμαι αυτός που είμαι», ας ξαναανακαλύψουν την νομιμότητα.

Αυτό που ίσως δε τους συμφέρει να αντιληφθούν είναι ότι η εκπαίδευση είναι πρωτίστως δημόσιο, κοινωνικό αγαθό , που εκχωρείται σε ιδιώτες υπό την εποπτεία του Κράτους, όπως αναφέρεται στο άρθρο 16 το Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο  κυβέρνηση και ΣΙΕΙΕ τσαλαπάτησαν τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές τους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web