ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διακεκριμένος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γ. Κατρούγκαλος μετά από πρόσκληση της ΟΙΕΛΕ, απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις on camera, ώστε να ενημερωθούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτημα που έθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές Γ. Κατρούγκαλος και Σ. Σακοράφα.
 
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως οι απαντήσεις της Κομισιόν ήταν σαφείς: 1. Σχετικά με την πιστοποίησης της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των τίτλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να υφίσταται αυστηρός εποπτικός έλεγχος της πολιτείας για να εξασφαλίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης και η ισοτίμηση των τίτλων σπουδών., και 2. Σχετικά με το εάν η Κομισιόν ή η τρόικα παρεμβαίνουν στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολίτικής η Επιτροπή απάντησε πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για την εκπαίδευση δεν εκπορεύονται από ευρωπαϊκές οδηγίες ή από την τρόικα, αλλά είναι καθαρά εθνική υπόθεση.  
 
Η απάντηση της Κομισιόν στην ερώτηση Κατρούγκαλου-Σακοράφα αποτελεί κόλαφο  για την κυβέρνηση και για τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας των τελευταίων τριών ετών που ισχυρίζονταν – ψευδώς, όπως προκύπτει – ότι όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν για την ιδιωτική εκπαίδευση το τελευταίο διάστημα, ειδικά οι ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου που διέλυσαν τόσο την κρατική εποπτεία στα ιδιωτικά σχολεία, όσο και το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ήταν (δήθεν) μνημονιακή υποχρέωση. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Κατρούγκαλος, οι ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν ψηφίστηκαν από πιέσεις της τρόικα ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των σχολαρχών.
 
Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου στην κάμερα της ΟΙΕΛΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web