Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ
 
Δικαίωση για ιδιωτική εκπαιδευτικό των Αρσακείων σχολείων που από το 2007 υφίσταται πρωτοφανή ηθική και οικονομική ταλαιπωρία λόγω των παράνομων πρακτικών της διοίκησης της Φ.Ε. Μετά από τέσσερα χρόνια δικαστικών αγώνων το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε την επιστροφή της στο σχολείο απορρίπτοντας το αίτημα αναστολής εκτέλεσης προηγούμενης δικαστικής απόφασης  (του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) που κατέθεσε η Φ.Ε. και που δικαίωνε την εκπαιδευτικό και ακυρώνοντας τα παράνομα διοριστήρια που εξέδωσε η Διοίκηση των Αρσακείων . Η εκπαιδευτικός ανέλαβε σήμερα και πάλι τα καθήκοντά της.
 
Η συνάδελφος προσελήφθη στα Αρσάκεια σχολεία το 2007 ως «αναπληρώτρια», χωρίς όμως να αναπληρώνει κανέναν! Η έννοια του αναπληρωτή εκπαιδευτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο αναπληρωτής αντικαθιστά προσωρινά κάποιον εκπαιδευτικό που λείπει με συγκεκριμένη άδεια (μητρότητας, εκπαιδευτική, άνευ αποδοχών κ.λπ.). Η διοίκηση, όμως, της Φ.Ε. προσλαμβάνει παρανόμως δήθεν αναπληρωτές για να μην τους πληρώνει τα καλοκαίρια και για να μην έχουν οποιαδήποτε μισθολογική/βαθμολογική εξέλιξη. Η εκπαιδευτικός, επομένως, διορίστηκε με παράνομα ετήσια διοριστήρια από το 2007 έως και το 2010 και απολύθηκε τον Ιούνιο του 2010, ενώ ήταν έγκυος!
 
Η συνάδελφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και, όπως προαναφέρθηκε, δικαιώθηκε τόσο στο Διοικητικό Εφετείο όσο και στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών Η Διεύθυνση ΠΕ Β’ Αθήνας, μετά από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που ακύρωσαν τα παράνομα διοριστήρια της Φ.Ε. και εξέδωσε νέο, νόμιμο διοριστήριο στην εκπαιδευτικό, η οποία μετά από 4 χρόνια επέστρεψε σήμερα στην τάξη.
 
Η ιστορία της συναδέλφου μας αποδεικνύει ότι αξίζει να μοχθεί κανείς για το δίκιο του και να μην εγκαταλείπει τη μάχη. Ο αγώνας της αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
 
Δείτε εδώ την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της συναδέλφου κ. Δημήτρης Περπατάρης

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web