Σημαντική απάντηση κ. Α. Λοβέρδου στην επιστολή της ΟΙΕΛΕ "Δεν απέρριψα τη γνωμοδότηση - Την παρέπεμψα στην επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου"

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Α. Λοβέρδου στην επιστολή που του απηύθυνε η ΟΙΕΛΕ για το ζήτημα της υπογραφής της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ. Απέστειλε με τη σειρά του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με την οποία τον ενημερώνει ότι παρέπεμψε τη γνωμοδότηση στην επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να υπογραφεί (ο επόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς δεν την υπέγραψε, καθώς ο νόμος τον οποίο προετοίμασε και ο οποίος δεν πρόλαβε να ψηφιστεί - αν και είχε κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή - αποτελούσε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την ιδιωτική εκπαίδευση που αποκαθιστούσε πλήρως τη Συνταγματική νομιμότητα σε αυτή. Επομένως έκρινε ότι η υπογραφή της Γνωμοδότησης δεν χρειαζόταν).
Η απάντηση του κ. Λοβέρδου αποτελεί θετική εξέλιξη, διότι αποδεικνύει ότι ο πρώην Υπουργός δεν ήταν αντίθετος με το περιεχόμενο της γνωμοδότησης, από τη στιγμή που την παρέπεμψε στους επόμενους. Άρα θεωρούμε αναγκαίο η νυν Υπουργός να την υπογράψει, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με πολύ μεγάλα προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία (εκπαιδευτικοί με ολιγόμηνες συμβάσεις, αδυναμία εποπτείας των Διευθύνσεων στα σχολεία κ.λπ.)
Οφείλουμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι η οξεία και ακραία αντίδραση του ΣΙΕΙΕ κατά της Υπουργού Παιδείας κ. Κιάου και της ΟΙΕΛΕ ήταν απρόκλητη και αδικαιολόγητη. Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ παραγγέλθηκε, όπως προβλέπεται, από τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο, ο οποίος δεν την απέρριψε και τη μεταβίβασε ως εκκρεμότητα στους επόμενους, οι οποίοι οφείλουν να την εξετάσουν και να την υπογράψουν. Επομένως η επίθεση σε μια απολύτως νόμιμη θεσμική διαδικασία κρύβει απλώς συντεχνιακά μικροσυμφέροντα.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της Ομοσπονδίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web