ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ»

Σημαντικές δηλώσεις έκανε χθες σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης.
Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά ο ίδιος θεωρούσε ότι η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα τελείως λανθασμένο μέτρο που φορολογεί τη μόρφωση και χτυπά μαθητές, ιδίως των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων που προσφεύγουν σε δομές όπως τα φροντιστήρια, ή τα ΙΕΚ, και τους εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Δήλωσε, επίσης, ότι το μέτρο δεν επεβλήθη από τους δανειστές, ούτε ήταν προϊόν ιδεοληψίας, αλλά πάρθηκε, διότι αυτοί που το εμπνεύστηκαν θεώρησαν ότι θα αποδώσει τα συγκεκριμένα έσοδα. Ο κ. Κουράκης εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα και τυχόν απώλειες να αναπληρωθούν από την αυστηρή εποπτεία του κράτους στην είσπραξη των φόρων που σήμερα δεν συλλέγονται αποτελεσματικά.
Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεων από το 1:28:35 έως 1:31:00 στο video

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web