Δελτίου τύπου ΟΙΕΛΕ: έρχεται ο ΦΠΑ στη ιδιωτικά σχολεία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙΕΛΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ THN ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η παράταση μίας εβδομάδας που δόθηκε χθες από το Υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, χρόνος επικοινωνιακής προετοιμασίας της κοινωνίας για την ανακοίνωση επιβολής του μέτρου στα ιδιωτικά σχολεία.
Το συγκεκριμένο μέτρο θα προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες σε χιλιάδες οικογένειες που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα αυξημένα δίδακτρα με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Θα είναι, δε, οδυνηρό για πολύ μεγάλο αριθμό εργαζόμενων (εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού) των ιδιωτικών σχολείων που είτε θα μείνουν άνεργοι, είτε θα υποστούν βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους.
Η ΟΙΕΛΕ τη Δευτέρα στις 12 θα συναντηθεί με το Σύλλογο Γονέων προκειμένου να υπάρξει κοινός συντονισμός δράσης. Την ίδια μέρα θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία της έρευνας του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ που δείχνουν ότι η εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση όχι μόνο δεν θα έχει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα, αλλά θα προκαλέσει ζημία στην οικονομία. Τέλος, την Τρίτη συγκαλείται εκτάκτως το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για χάραξη πορείας εν όψει των δυσμενών εξελίξεων με πρόταση για κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web